Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за букса, Мареа 1,8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за букса, Мареа 1,8

Искам да питам някой има ли идея кабелите за кои консуматори минават през голямата букса която се намира над термостата,под един пластмасов капак.Имах проблем със светлините при включване на задна скорост.Проследих кабела от датчика на кутията до тази букса,след почистване светлините се оправиха.Имам усещането че и вървежа се промени към по-добре.Та има ли някой датчик или нещо друго което може да не е работило до сега?
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Никой ли няма идея колеги?Ако има подобрение в работата на мотора и аз да почистя тези букси там.В аутодата пише ли? Който я има да помогне , че се заинтересовах много.
    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

От там минават - захранване за компютъра и стартера; датчик за скоростта на колата - захранване и комуникация; друга ком-я между ЕКУ и таблото, вероятно за оборотите; реле-вентилатор-охлаждане - ниска скорост - маса на бобината; захранване на подкачващата помпа в резервоара; захранване на релето за подк. помпа, подгряване на ламбда-сонда (за това не съм сигурен дали така се нарича, не карам бензинова кола); маса на контролната лампа за обща повреда (дюзата, дето и викат); маса на датчика за скоростта; лампата за акумулатора; лампата за налягане на маслото; другото реле за вентилатора - за бърза скорост; пресостат на климатика; релето на климатика; друга линия на пресостата. Това са всички жици, които се виждат в схемата за работата на двигателя. Тези за задна светлина са на друга схема, нямаща общо. Т.е. - няма нищо, което може да окаже влияние, според мен, което пък не значи че не трябва буксата да се почисти профилактично.

Коментар

Нещо ме можах да разбера.На схемата която си гледал от там ли минава връзката за задната светлина или не?Може ли да пуснеш една снимка да я погледна и аз.Рових се из разни ръководства,но така и не можах да намеря нещо за тази букса.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Колега, видях от снимката че имаш амортесьорчета на предния капак и понеже и аз искам да си сложа такива, ако може да ми кажеш как се монтират, т.е. големина, разстояние или нещо друго което трябва да знам преди да започна с поставянето? Благодаря предварително.
          Fiat Marea HLX TD100 98г.

Коментар

viruses79 написа:
            Колега, видях от снимката че имаш амортесьорчета на предния капак и понеже и аз искам да си сложа такива, ако може да ми кажеш как се монтират, т.е. големина, разстояние или нещо друго което трябва да знам преди да започна с поставянето? Благодаря предварително.
            Снимката не е моя,илюстративна е,с цел да обясня де се намира буксата.Махам я да не се подведе още някой.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Да, това е буксата, маркирана е като елемент "55". Кабелите за задна светлина не съм ги писал в предния пост, защото са описани на друга страница в ръководството. Погледнах само страницата която се отнася за работата и управлението на двигателя, а на нея са описани само необходимите кабели. Ако искаш и по цветове ще ти ги кажа кой кой е. Ето картинка на буксата: На първата се виждат само двата кабела за задна светлина, защото само те е необходимо да се опишат в съответната схема, от която съм взел картинката, на 4-то и 13-то краче, а на втората - всички други кабели, които описах, а в червени кръгчета трябва да са двата за задна светлина, които ги няма на тази картинка, защото нямат отношение към схемата, от която съм взел снимката. Ако загледаш буксата, може да видиш че срещу белия кабел на буксата пише "13", 13-то краче, на картинката се вижда и цвета му: Bianco (B) - бяло.
              Прикачени файлове

Коментар

Working...
              X