Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Линеа: проблем с акумулатора?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Линеа: проблем с акумулатора?

Здравейте колеги,Имам следния проблем: колата ми е Fiat Linea, все още в гаранция, на 9000 км., купена е през юни 2009 год. В гараж е. Вчера, като се връщах от работа чух от гаража слаба звукова сигнализация, зачудих се, защото гаража е заключен с брава и катинар. Веднага го отключих и видях, че освен че, издава звук и лампичката на алармената система просветва. Опитах се да отключа колата в дистанционното устройство, но не се получи. Отключих я ръчно с ключа. Влезнах и се опитах да запаля колата, но не се получи нищо. Арматурното табло остана безмълвно.Да кажа и това, че имам проблеми със съединителя. От сервиза казаха, че трябва да се сменя. Моля, тези от Вас, които имат опит да споделят на какво се дължи това и ми дадат някакви насоки.Благодаря Ви предварително.Грешен раздел -> Преместена. Модерирано заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org

кола

провери акумулатора и кабелите към него ако върти стартера тогава е по добре ако не ще е друго ама трябва да погледнеш някой работи а каквото има за смяна да го сменят докато е в гаранция поне това може
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Какъв ти е проблема със съединителя? Не вярвам за тези километри да е за смяна. А виж в акумулатора наистина имаш проблем.
      FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

А колко често караш автомобила? Ако не изкарваш по месец, нищо чудно няма, че акумулатора си заминава. Но може да е разреден и от алармата. Моят съвет, е най-напред да го свалиш и заредиш. Ако ти не можеш, има места където срещу 5лв. зареждат. След това да се измери консумацията при заключен амтомобил. Ако е под 50mA е добре. Какво прави съединителя?
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Пробвай и с друг акумулатор нищо чудно да е заминал като съди по километрите не е много карана пробвай и с зареждане ако мямаш друг под ръка .А за съединителя на тея колкометри и китайски да е трябва да изкара повече кажи какви са симптомите му .
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Клега акумулатора е разредн.Незнам с какъв двигател си. Мойта е бензин и е с 40 А/h акумулатор направо батерия за часовник.Октомври купих на дъщерята Лачния Ипсилон и я карах около 10 дена.Когато запалих Фиата след тази пауза , алтернатора започна да вие неистово,сигурен признак за рзреден акумулатор. Като гледам доста рядко я караш колата и алармата е изстощила батерията.Относно съединитела не е за вярване на тия км. да има проблем.По вероятно е помпата на привода да дава ядове.На 17 този месец навърших 3 години и точно 50000км.и тогава и смених биалетка на дясното колело за 50лв.с труд.Иначе други проблеми не съм имал с исключение на боди компютара но затова аз съм виновен,сложих неправила крушка на габарита и стана голяма беля.Дано да си решиш бързо и гаранционно проблемите . Пиши какво е станало.

Коментар

Колега аз не разбирам какво се занимаваш изобщо предвид, че колата е в гаранция?!?! Звънни в ауто италия кажи им, че неможеш да си помръднеш колата и т.н. ще ти я оправят и толкова...мале Стилото, ако беше гаранционно...
              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Колега явно не си имал вземане даване с АИ :D

Коментар

Колега, замери колата с пусната аларма колко ток дърпа в стендбай, виш и как зарежда алтернатора с пуснати фарове. Това става за минути при всеки занимаващ се с акомулатори.Зимата е напълно нормално от големите студове да ти пада акомулатора след дълъг престой. Друг вариант, припалвай я от време на време или си свалай акомулатора да седи на стайна температура ако няма да я караш известно време.
                  CSI in the CAR !!!
                  Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

mb написа:
                    имал съм малко...но от някъде знам, че когато нещо е в гаранция са длъжни да го проверят...там какви локуми ще разтягат зависи само от теб самия...
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

mb написа:
                      Колега като е гаранционна няма ли да е проблем ако някой друг рови по нея?По добре звънни на тия глупаци от АИ или е задърпай при тях-не че ще го вземат толкова присърце ама поне е гаранционна и няма да нарушиш гаранцията.Там имам чувството,че работят най големите мърди.Такива ядове съм имал с тях,че направо не ми се говори за тия.До сега непознавам човек да е доволен от тях.

Коментар

Да не би алармата ти да е много чувствителна и да се е задействала. Или пък да е сработила от някой проблемен датчик. Щом като си се връщал от работа значи не си бил през деня около колата. Разпитай да не би да е пищяла в гаража и да е паднал акумулаторът. И като се е включила да е блокирала имобилайзера и затова да не можеш да запалиш.Ако се окаже че проблемът е в акумулатора добре е да премериш на какво напрежение ти зарежда алтернаторът. Дали не поврежда акумулатора - имам предвид недозареждане или презареждане.И както казаха колегите, измери консумацията при включена аларма.А пък за гаранцията - напълно те разбирам че ако има начин сам да се справиш с проблема по-добре е да не се занимаваш с АИ.
                        Bravo 1.6 / 16

Коментар

Working...
                        X