Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Липсваща букса за свързване на датчика за външна t.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Липсваща букса за свързване на датчика за външна t.

Здравейте,карам Брава 1.9 jtd от 2001 г., на която липсва датчик за външната температура от дясното огледало. От форума разбрах как да си набавя датчика и как да го монтирам. Проблемът е, че според мен ми липсва кабела и буксата, с която трябва да се свърже датчика. Въпросът ми е къде трябва да се свърже този въпросен кабел и дали си струва усилието. Иначе предполагам, че из някоя морга, ако не в магазин - ще намеря такъв. Снимки също биха ми били от голяма полза.

Естествено, че си струва усилието, иначе как ще ти работи климатика? (Не, че не може де, ама друго си е)

Коментар

ogi28b написа:
      Естествено, че си струва усилието, иначе как ще ти работи климатика? (Не, че не може де, ама друго си е)
      Ами всъщност той в момента работи като климатик, а не климатроник както би било редно. Мисълта ми беше (дали ще си струва) - дали е много трудно заменим кабела.

Коментар

Колега този датчих отчита само външната температура. А температурата на купето е от датчик в централната конзола. Така че според мен този датчик не би ти правил проблем за отчитането на температурата на купето и климатроника трябва да работи нормално. При липса на такъв датчих би трябвало само да не ти показва външна температура и евентуално на дисплея на таблото да ти показва грешка. Защото Аз съм с браво 1999г и като си сменях огледалата бях забравил да го вържа първоначално.Относно кабела малко ще се узориш ако прекарваш нов кабел до огледалата, но аз немога да ти помогна за това. Щом казваш че климатроника ти работи като климатик предполагам че проблема е другаде и другия датчик също неработи.P.S. Ако си с Ел.огледала провери буксите на огледалата. Ако имаш прекаран кабел би трябвало да има 2 пина които ще стоят празни ако само датчика го няма. Ако кабела го няма, няма и да има свободни пинове. А ако си с механични огледала провери кабела с буксата да не е паднал някаде навътре във вратата. Защото може и това да е станало.Надявам се да съм бил полезен. Ще чакаме развитие по темата
        Фиат Браво 1.6 16v 99г.

Коментар

Gibons написа:
          Така че според мен този датчик не би ти правил проблем за отчитането на температурата на купето и климатроника трябва да работи нормално.
          Грешиш. Този датчик участва в нормалната работа на климатромика.
          Stop giving directions, just say "Follow me."
          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

A купета-та изобщо като нямат такъв датчик и отчитане на такава температура как ли им работят климатрониците при положение че цялата друга електроника е еднаква.

Коментар

MEMO написа:
              A купета-та изобщо като нямат такъв датчик и отчитане на такава температура как ли им работят климатрониците при положение че цялата друга електроника е еднаква.
              Ако действително са климатроници и нямат такъв датчик, работят без АУТО режим, т.е. не работят в нормален режим, както казах и по-горе. А че Купе-тата с климатроници имат такъв датчик си го пише и в менюала:
              Прикачени файлове
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Да ползвам темата на колегата .Ако колата няма климатроник възможно ли е да се добави екстрата да показва само външната температура и какво окабеляване трябва да се прави.
                FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Да, възможно е. Слагаш датчик, кабели за него, ЕКУ за такъв вид климатик, окабеляване за това ЕКУ, и табло от кола с такъв вид климатик, и окабеляване за такова табло (в частта му за връзка с ЕКУ) за да има кой да обработва сигналите от това ЕКУ към таблото, и готово. Но освен външната температура, ще има и постоянно появяване на надписа "ERROR CLI", тъй като съответното ЕКУ няма да има връзка с нито един друг датчик от системата, просто защото ги няма. Накратко - няма смисъл.

Коментар

Щом трябва толкова неща наистина е изгубена кауза ,те па тея Жабари им се досвидяло едно термометърче да сложат ,тъпата Опел корса има а Бравата не а уж Италианците обичали екстри,ала бала .
                    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

На мен ми дава Error C1 или Cl защото нямам датчик на огледалото, даже и дупчицата я няма за букса незнам. Климатроника - все още не съм го използвал...
                      FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

"Error Cli" е надписът. Много хора го бъркат с Error C1 без да обръщат внимание на мъничкото "i" , което няма как да се изпише по друг начин на това табло, и всъщност е "и с точка", ама без точката. Нещо такова:Error Cl lTa - не ти е оригиналното огледало, сменяно е по някаква причина.

Коментар

А на мареата този датчик къде се намира ,че моя нещо откачи ,първоначално показва точно и след като позагрее колата датчика откача ,при -1 показва 33
                          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

янко написа:
                            А на мареата този датчик къде се намира ,че моя нещо откачи ,първоначално показва точно и след като позагрее колата датчика откача ,при -1 показва 33
                            От долу на дясното огледало.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Има ли начин да го проверя
                              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Working...
                              X