Здравейте колеги, първо за много години на всички , много здраве и късмет.Днес колата ме изненада със следния номер... /Колата е Фиат Улис 2.0JTD - 99г./Паля и стрелките за горивото и температурата на мотора изобщо не помръдват от мястото си.Другото което ми направи впечатление е, че лампичката за резервата на горивото /оранжевата/ и тя не светва при даване на контакт, докато тази за прегряването /червената/ светва и после си угасва нормално.Давайте съвет от какво може да е.Предпазителите които са под волана ги проверих - няма изгорели.Но явно че е нещо общо за двата прибора понеже ефекта се появи едновременно.Ако на някой му се е случвало да сподели, че не ми се започва голямо ровене в това студено време .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стрелките на горивото и температурата са в крайно дясно ???
Collapse
X
-
Re: Стрелките на горивото и температурата са в крайно дясно
naskoldin написа:Здравейте колеги, първо за много години на всички , много здраве и късмет.Днес колата ме изненада със следния номер... /Колата е Фиат Улис 2.0JTD - 99г./Паля и стрелките за горивото и температурата на мотора изобщо не помръдват от мястото си.Другото което ми направи впечатление е че лампичката за резервата на горивото /оранжевата/ и тя не светва при даване на контакт, докато тази за прегряването /червената/ светва и после си угасва нормално.Давайте съвет от какво може да е.Предпазителите които са под волана ги проверих - няма изгорели.Но явно че е нещо общо за двата прибора понеже ефекта се появи едновременно.Ако на някой му се е сличвало да сподели, че не ми се започва голямо ровене в това студено време .
-
Значи снощи ми се наложи едно излизане и пробвах с "почукване" - дори и след по-сериозно такова нищо не излезе.Но днес сутринта всичко се оправи с изключение на показанието на външната температура /показваше 52/, сега отивам да разглобя таблото и да видя дали няма да открия някоя кофти маса /-/ или нещо видимо.Смятам да понапръскам и с контактен спрей куплунгите и връзките.Ще съм благодарен ако някой има ел.схема на Улис’а, да ми я прати."ГОТИНО е да си ВАЖЕН, но ПО-ВАЖНОТО е да си ГОТИН"
кара: Fiat ULYSSE 2.0 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар