Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фарове!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с фарове!

Здравейте колеги имам проблем с фаровете когато ги включа имам само габарити когато цъкна свткавица светват дългите а иначе нямам нито къси нито дълги изведнъж изчезнаха възможно ли е да е от главния бушон за фаровете и къде точно се намира защото немога да рабера по книжката на страница 231 фиг.30 D е показано но нищо не се разбира и гугъл неможе да го преведе мястото конкретно колата е фиат браво 98г. с механични фарове благодаря предварително на който помогне.ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

За проверка на бушона, като махнеш капачето, завърти го откъм гърба, така че надписите да са обърнати ти да можеш да ги четеш. Нарисувани са ясно картинките ( всяка картинка е разположена на съответстващият и предпазител) лесно ще се ориентираш
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Ако е бушон неможе да спрат да светят 2-та фара и няма да имам габарити ако е бушон те са 1 за ляв фар и 1 за десен .... въпреки всичко ги погледнах и са здрави ...

Коментар

Колега, изключи акумулатора на колата, като преди това си сигурен че после няма да имаш проблеми с евентуални кодове. Извади всички, конектори на таблото с бушони, които успееш да извадиш, отзад и отпред, напръскай ги с контактен спрей, включи и обрат но на място, пак ги изключи, пак ги включи - 4-5 пъти, свържи акумулатора и без да палиш провери дали не се е оправило. Провери също дали при габарити светят нормално предните светлини за мъгла, а като са включени те - дали светят нормално задните. Провери като си на къси, дори и да не светят късите - дали светят задните светлини за мъгла, като са включени. Провери същите неща когато си и на дълги. Изобщо - провери дали всичко останало, което е свързано с лостовете - работи нормално - чистачки, клаксон, мигачи, всичко. Ако са само късите - вече е лесно.

Коментар

На мен от време на време ми правят беля дългите. Или по точно казано като съм на къси и реша да мина на дълги всички изгасват( без халогените) като върна на къси късите светят. Ако леко врътна ръчката за дългите и тогава я преместя напред за дълги няма проблем. И това го прави от време на време по-често лятото. Иначе светкавица има колкото искаш. Аз си го обяснявам с не добър контакт в самия механизъм на ръчката за фаровете(окисляване) или пък някоя студена спойка. Не съм запознат с ел. схемата на фаровете вижте някое реле да не би да има и то да е сдало багажа
          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

А някой да ми каже къде седи релето или главния бушон за фаровете да проверя да не би то да е прецакано имам и релета и бушони резервни ...

Коментар

Най вероятно е в прекъсвача./40-60 лв. по моргите/.Имам резервен.
              BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Най вероятно е в прекъсвача./40-60 лв. по моргите/.Имам резервен.
                BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Търся лостчетата зад волана за фарове мигачи и чистачки предлагайте оферти.

Коментар

Преди да купуваш ново го свали и почисти. Моето го свалях преди няколко дни и всичко беше зеленясало вътре. Сега работи перфектно.
                    НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Коментар

rumbaka написа:
                      Търся лостчетата зад волана за фарове мигачи и чистачки предлагайте оферти.
                      Този раздел не е място за обяви, тук никой няма да ти помогне. Пусни обява в раздел Купувам, ще имаш по-голям успех.

Коментар

Ок значи темата може да се трие ако смятате че е безполезна.

Коментар

Working...
                        X