Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ел. стъкла Пунто МК1

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с ел. стъкла Пунто МК1

    Здравейте....проблема е следния не ми работят ел.стъклата...проверявах копчето не е от него...съмненията ми са в релето в жабката...понеже като го размърдвах и си работеха...но нещата загрубяха и сега квото и да го правя не ще и да чува....само чатка(цъка) и сега левият ми прозорец е отворен около 1 см. Какво да правя от тук нататък???? Благодаря на всички педварително!!!

    #2
    Причините може да са много. Виж за лоша връзка при самото реле, идвали ли захранване към него и дали продължава към мотора на даденото стъкло. Провери дали идва до самият мотор и дали той е здрав.

    Коментар


      #3
      кола

      сега като е студено може и да замръзва моторчето може също да прави проблем щом грееможе и самите букси да правят проблем
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

      Коментар


        #4
        .....

        Работата е там ,че до преди 2 дена като размърдам релето се вдигаха и сваляха стъглата,а сега релето само прецъква и то пак при механична намеса...и другото интересно е ,че като запаля колата ми светват копчетата за ел.стъклата в момента в който ги натисна и огасват....но релето не се чува....а когато отново го размърдам започват да светят копчетата и като ги натисна релето вече започва да цъка....но пак казвам това става когато придържам релето.

        Коментар


          #5
          кола

          Ми освен да пробвеш с друго реле с аларма ли е на ключа колата
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

          Коментар


            #6
            ....

            Здравейте отново...така днес свалих релето премерих го и си работи...забелязох обаче към ключетата за управление на вратите не идва ток....но пък като дам на контакт ми светват понякога...утре ще отворя врата...ако има нещо там....но не ми се вярва да е от моторчето понеже и дясното не му се работи....НЗ вече кво да гледам?!?!?!

            Коментар


              #7
              ....

              Извинявай ,че не съм ти отговорил на въпроса...Колата е с централно но ключа си е обикновен не е с копче....но има аларма която е слагана след това....има си реле за цз.....и има кабел които виси от него предполагам ,че служи като антена...Релето е точно до това за ел.стъклата и е жълто на цвят и пише Ланча на него....Ако има нещо връзка....мисля да сваля самата конзола на която са сложени релетата и да я отворя да не би да има слаба връзка вътре....Приемам всякакви идеи....Благодаря ви предварително!!!!!

              Коментар


                #8
                решено

                Оправих проблема...беше в релето...явно електрониката му се е скапала...защото, като му подам напрежение си излиза през крачетата...и сега го смених и се оправи.Благодаря ви за съветите :D

                Коментар


                  #9
                  :P Добре , че си го сменил и си оправил проблема. Обикновенно , нагарят контактите, и не пропускат висок ток. Като мериш с уред, дава връзка, ама като се натовари - не пропуска... Типично за РЕЛЕ. кажи му Реле - и ... :PОсвен това, има и друго нещо . При мен бавно се сваляха и вдигаха стъклта. В един момент едното тотално отказа. След като свалих машинките, се оказа че смазката беше тотално изсъхнала, и водача се триеше на сухо. Жилата също. А в мотора , където е червячна предваката, неше станала на топка заводската грес. Откъдето и да погледнеш - няма смазка. А , моторите не са толкова мощни, и вече не могат да се справят с това натоварване. Да не говорим, че може и да изгорят.... Натъпках под каачето на моторчето с грес, смазах с течна грес жилата и броните му , смазах със специалан грес която не съхне водачите, и сега стъклата са самолет ! Даже не се и чуват като се вдигат. Добре е да си направиш подобна профилактика. Ако свалиш тапетите на вратите , препоръчвам ти, да залепиш и малко шумоизолация по металние панели на вратите, които се падат зад стъклото -вратата няма да дрънчи при затваряне, и по-малко шум ще се предава отвън ....
                  FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

                  Коментар


                    #10
                    ....

                    Благодаря ти за полезните съвети. Само да се постопли още малко и го почвам...и без това му предстоят малко козметични интервенции. А добре,че го намерих и втора ръка тва реле,че цената на ново въобще не ми се нрави....Но нека да сме живи и здрави и да си караме колиците!!!!

                    Коментар

                    Working...
                    X