Колеги интересува ме дали може да се сменят таблата на1.9 JTD-да се махне старото и постави на негово място по новото след 2000г.Говоря при едни и същи мотори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на табло.
Collapse
X
-
Всички табла бяха с по 2 букси мисля , само на HGT-то е 3-ка, НО ... по-старите и по-новите имат разлика, на по-новите крачетата в самите букси са заедно, а на по-старите са на сектори ... смисал разделени са някакси (това е за бензинките, за дизелките нз ! ) Иначе не е проблем да се пригоди стига със таблото да вземеш и буксите на кабелите и по схемите да си ги вържеш ... колега ако искаш и снимков материал кажи, че в момента не съм в нас и няма как да ги сложа.Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
-
svetli4a написа:Всички табла бяха с по 2 букси мисля , само на HGT-то е 3-ка, НО ... по-старите и по-новите имат разлика, на по-новите крачетата в самите букси са заедно, а на по-старите са на сектори ... смисал разделени са някакси (това е за бензинките, за дизелките нз ! ) Иначе не е проблем да се пригоди стига със таблото да вземеш и буксите на кабелите и по схемите да си ги вържеш ... колега ако искаш и снимков материал кажи, че в момента не съм в нас и няма как да ги сложа.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
колега не съм сигурен ,но мисля че няма да имаш голям успех има от кръглите и със 3 букси и то на 1.9 жтд (поне на моето браво е със 3),но пък ако намериш с кръглите уреди с две букси а те са масово срещани обърни внимание какво пише на белите лепенки( показателите на скоростомера и оборотомера) и тестваш
Коментар
-
Никъде не можах да намеря такова табло или схема за него, но щом си го виждал, значи е такова. Ако нямаш нищо против - какъв е номерът на рамата ти, може и на ЛС да ми го пратиш, че в ЕПЕРа има 5 модела табла, но пък буксите за него са универсални и са си две - една с 18 крачета и една с 26, както са на горната картинка.
Коментар
-
Ето това са буксите на старите километражи (полу кръг) с ЕЛЕКТРОНЕН километраж, на сектори е: Ето и на новите километражи (кръглите ) с ЕЛЕКТРОНЕН километраж, не е на сектори: Подчертавам че това са електронните, защото аз такъв си търсех, но имаше тема във форума за колега който си е сменил километража с нов, но с механичен брояч и смяната беше успешна, т.е. .... и брояча има значение. Пак допълвам това е за бензинките, защото за тях се интересувах, а там за 3-те букси на някой брави , мисля че имаше нещо такова да, май само моделите на Brava ELX, EL или HGT които имат датчици за отворените врати.Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар