Здравейте колеги и за много години.Днес Фиата реши да ми развали новата година,та проблема е следния.Снощи си свалих акумулатора за да пускам една заря,след това го прибрах у нас и на сутринта го сложих за да закарам щерката при баба си.До тук всичко нормално прибрах се и след час реших да отида малко на гости паля колата тръгвам и след километър светна лампата на акумулатора и колата умря.Отидих до един приятел да го извикам да ми даде ток но го нямаше,бавил съм се 10-15 мин.връщам се слагам ключа въртя всички лампи светнаха и колата запали.Да обаче след 5 мин пак умря,дойде братовчед ми даде ми ток със кабели колата запали работи пак около 3-4 мин и пак умря.Какво става по дяволите?Новата година тръгна по възможно най-шибания начин.Приема всякакви съвети,мисля си че динамото май е решило точно сега да си отиде.Или и аз незнам това със тоците ми е мътна и кървава.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем със запалването.
Collapse
X
-
eh4ev07 написа:Провери дали си стегнал добре клеимите на акумулатора и да не ти е прекъснат кабела за масата на двигателя.
Коментар
-
nai7 написа:...Казаха ми да запаля и да махна клемите и ако веднага угасне значи динамото е сдало багажа...
Коментар
-
eh4ev07 написа:nai7 написа:...Казаха ми да запаля и да махна клемите и ако веднага угасне значи динамото е сдало багажа...
Коментар
-
nai7 написа:...Може ли алармата нещо да ми прави чакмаци,понеже взе да издава страни звуци от като се появи този проблем,взе да пищи постояно.
Коментар
-
Проблема пак се появи,оказа се че е динамото ротора си беше заминал.Взех друго динамо от магазин за авточасти втора употреба,разглобих го видях че всичко е наред и четките са във много добро състояние и го монтирах.Обаче когато колата работи на няма ядове но дам ли повече газ и мине 2500 об/мин и лампата на акумулатора пак светва.Замерих го, когатоа работи на ниски обороти е 14,2-14,3 но дам ли газ и мине 2500 об/мин и започва да пада напрежението стига до 11,0Вече и идея си нямам какво може да е.Малко помощ няма да ми е излишна.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар