Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лесна диагностика на Bravo/Brava/Marea 1.6 16v - IAW 1AF

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лесна диагностика на Bravo/Brava/Marea 1.6 16v - IAW 1AF

Вижте това:http://www.carhelp.info/forums/65/thread9721/Това са три прости програмки и проста схема за диагностика на ЕКУ IAW 1AF, адаптера буквално се прави за няколко минути, и най-хубавото е че изисква само един ком порт.П.С. Свързах се с автора и той ми прати протокола за комуникация, така че когато имам свободно време (не е ясно кога) ще портна програмите и за Palm (защото имам V а нямам лаптоп) т.е. ще си направя нещо средно между диагностичен уред и бордови компютър
    Brava 1.6 16v

То хубаво, ама се иска регистрация във форума за да се докопаш до файловете... би ли ги споделил по някакъв начин, ако си ги изтеглил вече?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ето ги:
      Прикачени файлове
      Brava 1.6 16v

Коментар

И още:
        Прикачени файлове
        Brava 1.6 16v

Коментар

Е баси агонията е да се атачват файлове във форума !!!
          Прикачени файлове
          Brava 1.6 16v

Коментар

Ако се намери и някой да преведе надписите ще е идеално, а и схемата няма никакви разяснения.П.С. мога да редактирам *.ехе тата и да сменя надписите че на този език не му разбирам никак
            ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
            Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006

Коментар

Почти съм готов с Палм програмката...Пича ми прати сорсовете на диаг програмата на Делфи и ПДФ с протокола, така че с малко желание могат да се съпоставят надписите и след това или направо да се прекомпилира или само да се подменят ресурсите на готовото ЕХЕ.Иначе схемата е толкова проста че изобщо не и трябват разяснения
              Brava 1.6 16v

Коментар

Ми дай да ги видим и сорсовете, може да направиме някое подобрение (поне по интерфейса)
                ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
                Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006

Коментар

Интересно какво стана с тая схема? t_i_t_o дай някава информация. Интересното в "K-L adapter BR.jpg" e, че се вижда захранване а в принципната схема няма такова. Молбата ми към t_i_t_o е да сподели протокола в .pdf файла от автора.
                  Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Тия дни си слагам газ и затова нямам много време да се занимавам, за сега съм си проектирал платката и остава да я направя - направил съм я малка - СМД монтаж за да влезе направо в капачката на кабела на КОМ порта, иначе като цяло схемата просто напасва нивата на сигналите между РС и ЕКУ затова трябва 12В или от акумулатора или външно, т.е. захранването за което говориш се вижда и на схемата - извода от страна на ЕКУто който влиза в един диод и след това има един кондензатор. Така че личен е избора от къде да се вземат тези 12В...В момента сорсовете не са в мен а в къщи, а там ми свърши нета, като го пусна ще ги кача тукЕто ПДФ-а:
                    Прикачени файлове
                    Brava 1.6 16v

Коментар

това последното не се отваря

това последното не се отваря
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

темата е на две години сигурно затова
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v