Вижте това:http://www.carhelp.info/forums/65/thread9721/Това са три прости програмки и проста схема за диагностика на ЕКУ IAW 1AF, адаптера буквално се прави за няколко минути, и най-хубавото е че изисква само един ком порт.П.С. Свързах се с автора и той ми прати протокола за комуникация, така че когато имам свободно време (не е ясно кога) ще портна програмите и за Palm (защото имам V а нямам лаптоп) т.е. ще си направя нещо средно между диагностичен уред и бордови компютър
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лесна диагностика на Bravo/Brava/Marea 1.6 16v - IAW 1AF
Collapse
X
-
Почти съм готов с Палм програмката...Пича ми прати сорсовете на диаг програмата на Делфи и ПДФ с протокола, така че с малко желание могат да се съпоставят надписите и след това или направо да се прекомпилира или само да се подменят ресурсите на готовото ЕХЕ.Иначе схемата е толкова проста че изобщо не и трябват разясненияBrava 1.6 16v
Коментар
-
Тия дни си слагам газ и затова нямам много време да се занимавам, за сега съм си проектирал платката и остава да я направя - направил съм я малка - СМД монтаж за да влезе направо в капачката на кабела на КОМ порта, иначе като цяло схемата просто напасва нивата на сигналите между РС и ЕКУ затова трябва 12В или от акумулатора или външно, т.е. захранването за което говориш се вижда и на схемата - извода от страна на ЕКУто който влиза в един диод и след това има един кондензатор. Така че личен е избора от къде да се вземат тези 12В...В момента сорсовете не са в мен а в къщи, а там ми свърши нета, като го пусна ще ги кача тукЕто ПДФ-а:Brava 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар