Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенон (75лв) или Osram Nightbraker

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

VIN написа:
    Сложих евтин ксенон на пунтото............нищо не свети, само гъзария, не съм доволен, добре че малко го карам нощем иначе да съм го свалил до сега. Ако намеря тапи да си запуша дупките на капачките го махам.п.с. ксенена е 6000К в жълта кутия!!!
    След като сложи ксенона регулира ли добре фаровете. Или отиде ли да ти ги регулират в сервиз.Друг въпрос искам да задам. Колко волта трябва да отиват до ксенона? От съществено значение ли е това. Защото аз почти си оправих инсталацията. Имам предвид че си сложих релета на плюсовете и от 12.5 отидох на 13 V. Ако оправя и масите ще дигна още половин волт. Така че... как стои въпроса с напрежението.
    Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)

Коментар

Няма значение. Баластърчето е електронна джаджа, която стига да има на входа поне 9 волта, успява да работи нормално и да осигури 80 на изхода. Ако се загледаш - пише че на входа трябва да има 9-16 В, а на по-новите дори пише от 9 до 32, което ги прави годни и за камиони.Напрежението има значение за лампа с жичка, халогенка. Там малък спад на напрежение води до голям спад в светимостта.Ето, не знам дали ще се види:На втория ред го пише.

Коментар

Друг въпрос искам да задам. Колко волта трябва да отиват до ксенона? От съществено значение ли е това. Защото аз почти си оправих инсталацията. Имам предвид че си сложих релета на плюсовете и от 12.5 отидох на 13 V. Ако оправя и масите ще дигна още половин волт. Така че... как стои въпроса с напрежението.[/quote]Колега кои са тия релета(зад жабката има доста) и също ако някои зане ще съм благодарен, ако кайе как да си оправя тоците до ел. стъклата освен към фаровете?колата е Bravo 1.4 12v
        Bravo 14 12V 1997

Коментар

kosmos841 написа:
          Друг въпрос искам да задам. Колко волта трябва да отиват до ксенона? От съществено значение ли е това. Защото аз почти си оправих инсталацията. Имам предвид че си сложих релета на плюсовете и от 12.5 отидох на 13 V. Ако оправя и масите ще дигна още половин волт. Така че... как стои въпроса с напрежението.
          Колега кои са тия релета(зад жабката има доста) и също ако някои зане ще съм благодарен, ако кайе как да си оправя тоците до ел. стъклата освен към фаровете?колата е Bravo 1.4 12v[/quote]Над мотора за парното има черна кутийка. Мисля, че тя управлява стъклата. А относно другите релета: Моите две в дясно нагряват адски много. Това дали е нормално ?
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Много ми е интересно какъв ще е ефекта от лупата когато не е монтирана правилно и стъклото пред нея е релефно. Гледай поне като купуваш крушките да са за рефлекторен фар, поне малко от малко да не заслепяваш. Защото с тая селяния с ксенон на фарове за мъгла............ не знам до къде ще я докараме.Този който и мин. не ме кефи как свети срещу мен с китайският си ксенон му пускам дългите и така си карам докато не се разминем. Белким му просветне нещо та разбере, че пречи.

Коментар

В подземен гараж срещу стена ксенон made in china свети така.......... сори ама с филипс премиум виждах по добре вечер
              Прикачени файлове

Коментар

Re: Ксенон (75лв) или Osram Nightbraker

kistbam написа:
                Здравейте. Мисля да подобря осветеноста на автомобила си. Колата е от подписа. Въпроса е дали да сложа евтин ксенон от сорта на 70лв, като например http://www.bktuning.net/HIDH1.html, или Osram Nightbraker. Оправих инсталацията на колата с едни реленца и сега до крушката достигат 13.4-13.5 V. Има леко подобрение, но имайки предвид че съм с крушки на повече от 2 години (най-вероятно куча марка) резултата не ми е достатъчен. Най-голямото ми притеснение за ксенона е дали ще се отсече добре снопа, за да мога да не заслепявам шофьорите срещу мен. Ако някой е слагал ксенон на 2-секционни фарове с H1 на Пунто, да даде съветче. Иначе и за Osram-а само добри неща съм чувал, ама не е като ксенон.Поздрави
                От днес и аз съм с такъв ксенон-най китайският и най ефтиният :D .Вече фаровете ми светят перфектно-нищо общо с обикн.крушки.Аз съм доволен.

Коментар

Re: Ксенон (75лв) или Osram Nightbraker

Сега се сетих-някой ако има снимки къде си е сложил баластите на брава нека ги пусне,щот нещо не ме кефат мойте къде са сложени.

Коментар

аз също съм с най-евтиния ксенон на бравото 35W и съм доволен,по нова година като пътувах нито веднъж не съм пускал дълги,а карах вечерта в 9 часа на неосветен път по едни баири и завои.Аз ще снимам днес къде съм захванал баластите и довечера ще ти пусна снимката
                    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
                      аз също съм с най-евтиния ксенон на бравото 35W и съм доволен,по нова година като пътувах нито веднъж не съм пускал дълги,а карах вечерта в 9 часа на неосветен път по едни баири и завои.Аз ще снимам днес къде съм захванал баластите и довечера ще ти пусна снимката
                      ок.ще чакам

Коментар

на първите две снимки е десния точно под фара намерих една дупчица малко сгънах ламаринката за захващане на баласта,а третата е за левия фар пада се под мигача ще видиш къде да ги захванеш на мен ми допада да са така
                        Прикачени файлове

Коментар

ivailo rachev написа:
                          на първите две снимки е десния точно под фара намерих една дупчица малко сгънах ламаринката за захващане на баласта,а третата е за левия фар пада се под мигача ще видиш къде да ги захванеш на мен ми допада да са така
                          Ти си махнал кутията на възд. филтър и при теб се отворя доста място.При мен е тясно като в гъз-немога нищо да сложа.
                          Прикачени файлове

Коментар

да прав си за това не се замислих,вярно че кутията на филтъра ако е там няма да мога да сложа баласта

Коментар

Working...
                            X