Здравейте. Мисля да подобря осветеноста на автомобила си. Колата е от подписа. Въпроса е дали да сложа евтин ксенон от сорта на 70лв, като например http://www.bktuning.net/HIDH1.html, или Osram Nightbraker. Оправих инсталацията на колата с едни реленца и сега до крушката достигат 13.4-13.5 V. Има леко подобрение, но имайки предвид че съм с крушки на повече от 2 години (най-вероятно куча марка) резултата не ми е достатъчен. Най-голямото ми притеснение за ксенона е дали ще се отсече добре снопа, за да мога да не заслепявам шофьорите срещу мен. Ако някой е слагал ксенон на 2-секционни фарове с H1 на Пунто, да даде съветче. Иначе и за Osram-а само добри неща съм чувал, ама не е като ксенон.Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ксенон (75лв) или Osram Nightbraker
Collapse
X
-
Ксенон. Никой не следи за редовността на тези неща, така че дори да заслепяваш - не си само ти, и теб ще те заслепяват, така че давай смело. Макар че ако покритието на рефлектора е перфектно - с найт-брйкъра ще имаш много добри резултати, а с кофти рефлектор - дори и с ксенон понякога няма очаквания ефект.
-
Колега ogi28b, знам че на се следи за тези неща, но като знам колко ми е неприятно на мен хич не ми се ще да съм поредния заслепяващ, още повече че е опасно. Иначе получих няколко добри отзиви и за евтиния ксенон, и все пак очаквам още мнения, на колеги с опит.Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
Колеги много благодаря за отговорите. Виждам обаче, че всички отговорили карат Bravo, Brava Marea, фаровете на Пунтото не се ли различават (не знам)? Щеше ми се някой който е сложил на Пунто да се изкаже как стои въпроса със заслепяването, и естествено въпроса със осветеността на пътя.Благодаря още веднъж, накланяте везните изцяло в полза на ксенона. :DP.S. Относно въпроса за лупите и покупката и на двете неща (Nightbraker и ксенон), целта ми е ниската цена. Така че няма смисъл да взимам и 2-те. Аз затова пиша във форума, за да си спестя излишни покупки. ПоздравиFiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
Ще заслепяваш дори със сегашните ти фарове, ако не са насочени правилно. Слагай ксенона и ги врътни с половин оборот надоло. Правиш 2 вечерни кръгчета и ако колегите ти присветват, сваляй ги с още 1 оборот и си готов"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар