Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стило- алтернатор

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Стило- алтернатор

    Здравейте. Днес като запалих стилото и ми исписа -алтернатор фейлиър-но кънекшън. И ми светна акомулатора. Колата пали от раз. Изгасих и запалих отново, никакви индикации,всичко беше ок. Та, моля за малко насоки. Този алтернатор какъв го играй в колата.Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org
    STILO JTD 1.9- 115 BLACK

    #2
    Произвежда ток за сметка на гориво.

    Коментар


      #3
      Утре като запалиш, премери какво ти е напрежението веднага след като запалиш и след 5 мин, после премери и при 2500рпм какво ти е напрежението.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

      Коментар


        #4
        Брат, тука във варна е голяма снежна духалка. И ако правилно съм разбрал ,трябва да замеря акумулатора? Тези дни ще отида да ми го замерят. Акумулатор за смяна-четки на динамото илихлабав пистов ремък? Според вас от къде да почна?
        STILO JTD 1.9- 115 BLACK

        Коментар


          #5
          Започни с измерването на напрежението върху акумулатора както ти гo е описал emzo.Нека и някой специалист ти погледне клетките на акумулатора и електролита(ако е обслужваем) и тогава ще търсиш решение на проблема.
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

          Коментар


            #6
            Ок. Разбрах. Благодаря на всички.
            STILO JTD 1.9- 115 BLACK

            Коментар


              #7
              Колегите те насочиха правилно, провери всичко около него, щото в тия студове без ток не си е работа, при мен положението е много кофти и знам за какво става на въпрос.Колега rosian ще извиняваш че ще ти ползвам темата за едно странично питане, при мен тая вечер се получи кофти ситуация, конекторите при акумулатора явно са се намокрили, защото неможах да запаля, откачих акумулатора(+ клема му беше мокра) забърсах и закачих на ново запалих със светещо Кар Секюрити и колата след 1 минута угасна... След като махнах акумулатора одолу всичко беше подгизнало във вода... Та стига съм се оплаквал само, искам мнение от някой който е без кора над акумулатора и без кори под двигателя, дали по някакъв начин е изолирал самата кутия на акумулатора от навлизане на вода, защото утре ще си играя с това и ми се въртят 2 идей в главата, но искам да чуя и мнение от някой който се е занимавал с това :D.Благодаря предварително и се извинявам отново на колегата rosian за оффтопика.
              Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

              Коментар


                #8
                Една водна изолацийка,ще му дойде много добре -оная с найлончето.Шегичка. Купи си кори за под колата ,това е добра инвестиция . От опит -ползата е огромна.
                STILO JTD 1.9- 115 BLACK

                Коментар


                  #9
                  На мен пък долната кора само ми пречи, пречи ми като сменям масло, пречи ми като сменям възд. филтър.Томсане, не те знам братле как караш, но аз през локви карам бавно.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                  Коментар


                    #10
                    Бе то и аз така се опитвам да карам, ма вчера явно доста сняг е влязъл нагоре в двигателния отсег и то по-точно в кутията на акумулатора и от топлината е станал на водица...П.п Отивам да разглобявам наред и да подсушавам :D.П.п2 Колегата rosian да провери обстойно всичко около тоя алтернатор и да не се услушва, че да не остане изведнъж без ток в тоя студ :P.
                    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

                    Коментар


                      #11
                      Днеска пак но канекшън алтернатор,малко газ и се оправи. Чакам снега да се постопи и че го праим. И за водната изолация на акумулатора- отгоре да бъде с панделка за бърз достъп.
                      STILO JTD 1.9- 115 BLACK

                      Коментар


                        #12
                        Оказа се,че акумулатора е много слаб,и ще го нося да го обслужат. Алтернатора работи перфектно. И така,при мен, при показване на грешка-Алтернатор фейлиър-но кънекшън- проблема е слаб акумулатор. Проблема се явяваше при температура - 3 и надолу градуса. При температура 0 и нагоре градуса грешка не се отчита. Извода за мен е- Винаги почвай с най- простите решения. Като си помисля ,че бях готов да си купя нов алтернатор... Благодаря на всички,които се включиха.
                        STILO JTD 1.9- 115 BLACK

                        Коментар

                        Working...
                        X