Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1 - къде е помпичката за течността за чистачки?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1 - къде е помпичката за течността за чистачки?

колеги помогнете .тази сутрин като се качих в автомобила си и натиснах лоста за чистачките вода не пръскат и това нее най лошото предположих че може да са замръзнали.да замръзнали са обаче нечувам моторчето вече да бучи .след като размразих течноста пак нестава.явно моторчето или помпичката са е скапала.къде се намира тази помпичка защото аз неможах да я вида евентоално дая сваля колата мие фят пунто 1.1 1996г. сега немога да мръдна ако може да ми пратите неква схема за демонтаж и монтаж ще съм ви благодарен или съвет.казанчето на чистачките е под калника само гърлото му стърчи дано да не е там и моторчето че незнам как ще го свалям.другия проблем ми е zадната чистачка немърда грам пробвах какво ли не смених и предпазителите ефекта и на двете места е нулев. бихтели ми казали ак0о в краен случай наложи колко струват тези две неща.ще се радвам да ми помогнете да ги оправа защото наближават празниците и колата ми требва.а бес чистачки и до сервиза немога да отидаЗапознай се с правилата на форума и с това какво трябва да бъде заглавието на нова тема. Редактирано заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org

по добре си изчегъртай стъклата със ""стъргалка"" и караи такаМоторчето за водата ако е замръзнало дори и да размразиш водата то може да не се е размразило и за това не работи Задната читачка често замръзва и залепва за стъклото за това ти се струва че не работино не се притеснявай карай си така не е задължително пръскалката да ти работи доато отидеш до сервиз
    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

кола

Като се стопли в колата ще се оправи а и него мъчи щом не работи да не го предобриш -изгориш .
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

доста време седях във колата и работи двигателя даже като дръпна от маркучето вода с уста за пръскалките върви обаче несе чува никакъв звук от моторчето на помпичката сервиза мисля да гооставя за последен вариант къде се намира тази помпичка.чистачките тргнаха обаче праскалките не.а тази помпичка колко горе долу върви за течноста на чистачките.защото сам чувал че са доста скъпи

Коментар

Помпичката се намира във самото казанче,за течност.А той е във левият калник,но и аз мисля като колегите ,че му няма нищо,при мен редовно замръзва и после си работи.
          ex. punto elx 1.2i
          Lancia Libra 1.6

Коментар

наистина се окоза чее замръзнала помпата.мерси за съветите.а относно задната чистачка възможноли е да е от превключващото лошче как мога да проверя дали работи в смисъл да игнорирам лосчето

Коментар

кола

Дано нее то че тогава още повече работа си създаваш .Трябва да свалиш волана да свалиш цялана конзола с лостовете и да се отвори да се ппровери дали прави контакт .Сложи няква течност за чистачки по хубава да размрази всичко щото ако е вода нищо не правиш .Провери дали не тече някъде в багажника ако помпата върти а не подкачва вода .

Коментар

колега оправи са понпата размрази се.просто не се бех сблъсквал с този проблем пък и я напъвах когато беше замръзнала и затова се претисних да несам я изгорил.но сега за да не отварям нова тема искам да ви попитам задната чистачка не ми работи като врътна врътката на лосчето на положение задна чистачка се пускат пак предните задната не бачка мисълта ми е дали по някакъв начин мога да игнорирам лосчето и да се опитам да завъртя задната чистачка пробно за да разбера 1 дали е от лосчето или 2 дали моторчето е заяло или по лошото.дайте ми някъкав съвет невидях никъде във форума за задна чистачка

Коментар

Преди месец смених моторчето на задната чистачка на жена ми [Пунто МК1].Ей така си спря изведнъж в средата на стъклото.Моторчето си беше здраво, [при опит загряваше, така че не го напъвай електрически] но чистачката не мърда.Беше блокирала оста, тази на която се закрепя рамото. Тя се намира в неин си кожух, трубичка. Напълнила се е с мръсотии и вода в течение на времето и в един момент се е спекла.Няма развъртане. Пълнихме с WD40, със силициева грес, с други химии, не, не тръгна.В същото време имаше и същата част, но на една Marea със същата диагноза, блокирала ос.Намерих си ново моторче и сега всичко е наред.Най вероятно това е проблема и при теб. Махни пластмасата на задния капак и някой да прави кратки опити да пуска задната чистачка. Ако загрее двигателчето, значи ти е блокирала оста.Опитай се да я раздвижиш, но ние не успяхме, направо смених с друго моторче и ос, от автоморга.
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

Коментар

колега мерси сега отивам да сваля кoрата да вида за какво сатва въпрос. но пък има и друго положение за което не споменаваш ми ако е от лосчето ако то е повредено няма да подаде захраване към нея и този опит със моторчето ще пропадне да му се подава по малко захранване за да загрее леко.затова аз мислех ако има по някакъв начин да се игнорира лосчето и да се подаде захранване към моторчето от другаде и тогава ако незавърти да мисля твоят вариянт.и основно тва ми беше въпроса от къде да дръпна захранване най близко до него.незнам тези моторчета имат ли четки

Коментар

свалих кората разкачих моторчето с механизма но не иска да излезне можели да ми кажете как да процедирам в смсаил рамото на задната чистачка как се сваля явно затова неще да излезне

Коментар

Има пластмасово капаче, там където ти започва рамото. От външната страна на капака. Повдигни го, под него има гайка. Развиваш я, махаш рамото и след това механизма, вече от вътрешната страна.
                        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                        www.cyxap.com

Коментар

кола

Първо да не ваши всичко провери с кабел направо на моторчедо подай му /+ -/ първо дали работи ЗА КРАТКО САМОТо кое не работи моторчето или не пръска че се 2 различни неща Ако е моторчето провери буксата или самата ос понягога ръждясва

Коментар

значи повдигнах капачето свалих механизма отворих зачистих обаче има проблем тои е следния.има три клеми към платката там къде се пъха захранващата букса от там като подам напрежение се чува прещракване и моторчето невърти а след платката има два извода които захранват моторчето там като подам напрежение 12v моторчето върти и механизма се движи бес проблем сега незнам къв е проблема платката ли са е скапала и имали оправя тва ако етака

Коментар

колеги реших проблема по чист български начин.значи установих че тази платка е за реголиране скоростите на чистачката има една бобинка на която ключето като подаде определено захранване тя въздейства на едни пластинки които от своя страна се допират до едно пласмосово зъбно колелце и съответно според натиска регулират скороста.та тези пластинки на мене ми се беха доста искривили и забива в колелцето като от своя страна контрира целия механизъм.също така останових че тва нее най малкият ми проблем дори лостчето ми не работи за задната чистачка.ето как реших и двата проблема без да се налага да ходя до сервиза за пластинките исползвах клещи одрезах ги в дъно сега чистачката е на максимум върти та се пука супер бърза чистачка и то задна.втория проблем реших по следния начин.дирекно свързах две жици към моторчето и разкачих клемата която и бес това вече нее нужна после от задните фарове и то по точно от задния за мъгла дръпнах захранване което свързах с двете жици към които е вързано моторчето така направих нещата че жици въобще не си личат от къде минават и сега като натисна копчето за мъгла което нейсползвам почти ми се пуска чистачката за дъждовно време ще стане от време на време да забърсва.тва не е решение на проблема.но ми писна за тази малка кола която струва 1000лв най много да влагам пари

Коментар

Working...
                              X