Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алармено устройство с GSM оповестяване

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    ilkor написа:
    ...Ето едно устройство наречено Фантом ...
    Чудесно! Остава да кажеш откъде и че струва под 100 лв. (вкл. монтажа)...
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

    Коментар


      #17
      Това не можеш да го купиш в България. А и това не е пейджър - просто дадох пример за кадърен пейджер при това двупосочен.Освен това нали обясних че подобни неща без съответната услуга си е жива загуба на пари.Цената на самото устройство дори не е толкова важна - доста фирми предлагащи услугата ще ти прдложат без пари или на изплащане ако сключиш договор за самата услуга ...

      Коментар


        #18
        ilkor написа:
        ......
        За всичко си прав, на това което правим е само от любителски интерес Въпреки това е доста полезно а и цената му не надхвърля 150лв.Освен това мога да си блокирам колата където и де е стига да е в обхват на оператора.Веднага дори и да не съм пред комп мога да се обадя на някой който да ми пресметне с полярните кординати къде е колата. точността която сме постигнали е 13метра.Пак ти казвам - това е с любителска цел и е ясно, че не е по-добро от същите на реномирани фирми.

        Коментар


          #19
          Да и аз това говоря...ilkor: Знам, че зададе много въпроси.. но нямам право да ти отговоря (за да не навредя на приятел работещ в таква фирма). Само ще спомена че са замесени и други технологии освен GSM (без GPS), които компенсират до известна степен недостатъците на използването само на GSM и дават много задоволителни резултати и са по-подходящи за обикновените клиенти (като цена - няма да давам името на фирмата... само ще спомена, че също се занимават с GPS и са сериозна софийска фирма и разработват страхотни неща!). Иначе е ясно, че към момента за сериозна охранителна дейност (например на тирове със скъпа стока) е задължително използването на няколко технологии, включително използването на GPS.
          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

          Коментар


            #20
            http://www.gsmpager.spb.ru/making.html - ако някой реши да си го прави
            https://www.cialispascherfr24.com/

            Коментар


              #21
              аларма

              За аларма с вариант на GPS има и български повече коли са с навигация с такъв модул и подобен на камиони има в ДЕЙЗИ занимават се с електроника от рода на фотоапарати и касови апарати и електромери и други. Та там има карта например на софия и като се мести устройството колата и на картата на PC също се мести една точка и показва къде се намира .
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

              Коментар


                #22
                Лошото, че когато ти откраднат колата май няма да я оставят в София .

                Коментар


                  #23
                  Знам за почти всички опити да се създаде подобна навигация само по GSM покритието ... и то не само в България ...Един доста по ефективен метод от този да се прави карта на местоположението на BTS-ите е да се направи карта на самото покритие. Такъв род информация операторите също имат и е по добре твоят познат това точно да иска Тази информация се ползва още при планирането. Само не знам в каъв формат ще може да се ползва ...Друг начин да се състави такава карта е да се обикаля и записват броадкастваните номера заедно със силата на сигнала - съществува подобен софтуер за сматфони но да обиколиш цяла България ... Например моя телефон автоматично сменя профилите си когато съм в района на офиса или у дома по CELL Broadcast. Ако това ви устройва като "локализиране" става но според мен е достатъчно неточно за такива цели като охрана на автомобил. Стига колата да влезе в един гараж и върви я търси по GSM мрежата ... А пък влезе ли в гаража наблюденията показват че каквото и да си сложил за охрана - все тая Тъй че колкото и да пращаш СМС-и за блокиране на двигателя - най много да стигнат до някоя кофа за боклук И аз съм си играл с такива неща - но не бива да се предлагат на нищо неподозиращи клиенти като панацеята на проблема с кражбите. Ако говорим за евтино и ефективно решение едно ключе върши същата работа и е поне 10 пъти по надежно Но нито то нито такива самоделки няма да спрат професионален крадец (стига да прояви интерес към Фиат )___________________________________А, тези Дейзи не фалираха ли вече ? От тази фирма и да ми подаряват такова чудо няма да взема ... (между другото съм разпарчетосал няколко такива за оглед)

                  Коментар


                    #24
                    Веднага дори и да не съм пред комп мога да се обадя на някой който да ми пресметне с полярните кординати къде е колата. точността която сме постигнали е 13метра.
                    Това вече го има ... Фирмата за която споменах предлага такава услуга - като вариантите са 2 - или да ти прати участък от картата където се намира обектът за който си подал заявка по MMS или чрез обикновен SMS в текстов вид - адреса или най близката пряка на 2 улици.Устройствата които се ползват поддържат GPRS предаване на данни и е възможно снемането на координати да става на много малко време - примерно 30 секунди което гарантира много точна и качествена следа. При това на напълно разумна цена - при отчет на 30 секунди 1 мегабайт стига за поне 1 седмица. Дори по цени на дребно за GPRS трафик това излиза под 1 лев на ден. На колко СМС-а се равнява този лев смятайте вие

                    Коментар

                    Working...
                    X