Здравейте карам фиат брава 1,4 12 в имах проблеми с токовете и ключа за къси и дълги светлини и ходих на майстор да ми ги направицНаправи ми впечатление след ремонта,че като включа къси и след това дълги късите изгасват оставят на габарити и светят само дългите.Това нормално ли е при вас как е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1.4 12В - късите гаснат при превклюване на дълги
Collapse
X
-
Ключар недей да говориш наизуст и да заблуждаваш колегите, моля те. Не се пита за НЯКАКЪВ модел Фиат, а за конкретен модел Фиат, и по-точно за Брава. На Брава фарът на дълги трябва да свети така като на тази снимка: (виж снимката; ляв фар, ксенон на къси, халогенна на дългите). Това е точното положение. И не е вярно че за да светят задните за мъгла, трябва да светят и предните. Може да светят само късите, задните за мъгла пак светят. Това е на всяко Браво/Брава/Мареа. Колега kokss - ако фарът ти е едносекционен и твоите лампи са H4 - при тях къси и дълги светят отделно, не светят заедно. Това е нормално, иначе лампата тип H4 ще изпече всичко наоколо ако свети и късата и дългата едновременно.
Коментар
-
Тази сутрин гледах на един колега Бравата тя също е 1,4 12 в и при него като включи дълги късите гаснат и остават на габарити а дългите светят и той каза, че не е пипал нищо по ел инсталацията.Това ме навежда на мисълта,че при брава 1,4 12 в е така направена инсталацията а при 1,6 по друг начин.
Коментар
-
Здравей значи проблема според теб е в това реле?А може ли да се провери дали работи с уред и съответно подлежи ли на ремонт?А ново може ли да се намери от някъде и какви пари струва?Според моя колега нямало логика да светят и двете светлини едновременно, защото се създавало голяма консумация на акумолатора и това е направено с цел да се изключват късите.
Коментар
-
dimizano написа:Здравей значи проблема според теб е в това реле?А може ли да се провери дали работи с уред и съответно подлежи ли на ремонт?А ново може ли да се намери от някъде и какви пари струва?Според моя колега нямало логика да светят и двете светлини едновременно, защото се създавало голяма консумация на акумолатора и това е направено с цел да се изключват късите.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:На някой модели може да си пуснеш всички фарове заедно на други не това го има не само при ФИАТ Дали ще светят 1 или 2 фара зависи само от лостовия механизъмне от релетата те са след ключа -лостаhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
dimizano - проблемът е в това, че релето липсва, а ако е на място - то не работи. Погледни го, просто. Ако го няма - отивай в морга, и си го купи. В която и Браво/а/Мареа да пипнеш там - там има реле. Така излизат колите от завода. Вземаш го, слагаш при теб, свети -> плащаш; не свети -> не плащаш, пробваш с друго реле от друга кола. Ако пак не свети - тогава вече има друг проблем. И най-малко вероятно е релето да е там, да работи самото то, но да има друг проблем в колата. Доколкото обаче си спомням - трябва да се случи нещо уникално, за да е така. Най-общо - като светнеш на дълги - те включват релето, и то захранва късите. Твоят приятел е прав, че консумацията е голяма, но именно затова е релето, за да разтовари ключа и да поеме 10-на ампера.
Коментар
-
Ами няма такова реле при мен.Дали никога не е имало или е махнато незнам,но най вероятно проблема е от там.Сега се появи нов проблем като включа габарити или къси и подам мигач или натисна спирачка и ми премигва копчето за габарити при мъгла а отзад става направо цветомузика.Смених крушките на габаритите и сложих от тези, които пъпките не са една срещу друга а да се разминават каквито дефакто са оригиналните но проблема не се реши.Като включа копчето за мъгла немига нито то нито отзад става цветомузика.Някаква идея за решаване на проблема.Благодаря ви предварително за помоща на всички,които се включихте в темата.
Коментар
-
dimizano написа:Ами няма такова реле при мен.Дали никога не е имало или е махнато незнам,но най вероятно проблема е от там.Сега се появи нов проблем като включа габарити или къси и подам мигач или натисна спирачка и ми премигва копчето за габарити при мъгла а отзад става направо цветомузика.Смених крушките на габаритите и сложих от тези, които пъпките не са една срещу друга а да се разминават каквито дефакто са оригиналните но проблема не се реши.Като включа копчето за мъгла немига нито то нито отзад става цветомузика.Някаква идея за решаване на проблема.Благодаря ви предварително за помоща на всички,които се включихте в темата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар