Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

пръскалките не работят-пунто МК1 ГТ3

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

пръскалките не работят-пунто МК1 ГТ3

колеги, какво и къде да търся, първо спряха да работят пръскалките на предното и задното стъкло, след няколко дни се загубиха и тези на фаровете..... ....интересното е, че понякога рядко примерно 1 път от 20 тези на фаровете проработват за 1 секунда, но после пак умират. Мисля, че като цъкна лостчето, не се чува да се вкл. реле, но пък не съм сигурен, защото не зная къде да слушам за него...ако някой има някакви идеи моля да сподели..
    тежък е животът лек...

Като цъкнеш лоста чуваш ли се помпата да работи?
    Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

здравей

не, не колега, даже мисля че и релето, което трябва да я включи, не се чува
      тежък е животът лек...

Коментар

Релето за пръскалките на фаровете няма го чуеш вътре, щот то се намира в двигателния отсег :DНа картинката с F2 е означен бушона на пръскалките, а с 1 е релето на пръскалките на фаровете. Провери си ги Тая кутия с бушони и релета се намира отляво на ботуша (като застанеш срещу колата), развиваш 2 болчета и махаш пластмасовия капак.Ако е здрав бушона, извади релето от цокъла и го провери с директни 12В на бобината дали ще сработи (при мен като го разглобих имаше една спукана спойка и го оправих) И все пак нали знаеш, че пръска на фаровете, само когато са ти включени късите светлини? Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Бушона за пръскалките на стъклата се намира при основните бушони, отляво под волана и там си има рисунки, ще се ориентираш Дават го, че е общ заедно с предните и задната чистачки, тъй че те ако ти работят, най-вероятно е здрав
        Прикачени файлове

Коментар

здравей

така....имаме малък напредък....почистих релето и предпазителя на пръскалките на фаровете и о, чудо, те проработиха :D но за съжаление само те.....тези на предното и задното стъкло никакви ги няма чудя се какво да проверявам нататък...дали да не сваля направо подкалника, за да стигна до съда и да видя има ли напрежение до помпата(дори не зная колко помпи са...3 ли са или???
          тежък е животът лек...

Коментар

Re: здравей

jungleraver написа:
            .....тези на предното и задното стъкло никакви ги няма чудя се какво да проверявам нататък...дали да не сваля направо подкалника, за да стигна до съда и да видя има ли напрежение до помпата(дори не зная колко помпи са...3 ли са или???
            Помпите са 2 бр., една за фаровете и една за стъклата Провери ли си предпазителя за пръскалките на стъклата? Ако е здрав, сваляй подкалника и подай на помпата (тая с по-малките маркучета) директни 12В да видиш ще запръска ли.

Коментар

biser_as написа:
              jungleraver написа:
              .....тези на предното и задното стъкло никакви ги няма чудя се какво да проверявам нататък...дали да не сваля направо подкалника, за да стигна до съда и да видя има ли напрежение до помпата(дори не зная колко помпи са...3 ли са или???
              Помпите са 2 бр., една за фаровете и една за стъклата Провери ли си предпазителя за пръскалките на стъклата? Ако е здрав, сваляй подкалника и подай на помпата (тая с по-малките маркучета) директни 12В да видиш ще запръска ли.
              интересно :D любопитно ми е как като е една помпата за стъклата пръска само на предното или само на задното стъкло? с някакъв ел. клапан ли се отклонява водата??
              тежък е животът лек...

Коментар

jungleraver написа:
                интересно :D любопитно ми е как като е една помпата за стъклата пръска само на предното или само на задното стъкло? с някакъв ел. клапан ли се отклонява водата??
                Ббе кво ти дреме как работи точно :D , твойта не пръска ни отпред ни отзад Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Провери предпазителя и ако не е от него, действай нататък с разглобяване на подкалника и достигане до помпичката, кат си намериш откъде ти е проблема и проработи всичко, ще разбереш и как пръска на предния и на задния прозорец, ако тогава все още те интересува как става Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

Коментар

Working...
                X