Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ел. кабели ..... !?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ел. кабели ..... !?

Здравейте колеги, нов съм във форума и моля модераторите да ме извинят ако темата ми е офтопик ! Изчетох повечето теми свързани с моя проблем, но не намерих нужната информация затова реших да попитам и аз.При мен ситуацията е следната : Браво 1.6, 16V - 1997 - натискам спирачката и 1.во - ми светва лампичката на копчето за фар за мъгла (задния), 2.ро левият ми мигач спира да мига. 3.то в момента като дам мигач дори без спирачка мига на по-големи интервали и не мига самия мигач отзад, а ляв стоп и заден стоп за мъгла. 4-то задните габарити отказаха да светят, днес ги отворих и 6-те крушки са изгорели ( 3 от ляво, 3 от дясно) Това всичко става от лявата страна !!! От дясно освен изгорелите крушки на габаритите няма други аномалии ! Пред заплата е трудно да отидеш на майстор, а и преди 3 дни смених гърне, масло и т.н. ....затова реших да пиша и ако някой може да помогне с инфо какво трябва да направя, ще съм му много благодарен ! Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org

Прегледай дали минуса на задните светлини е наред дори пусни дпълнително и си готов.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Много ти благодаря, ще пробвам, но ако ме насочиш как, че съм много бос с жичките П.П. Има ли ел схема някъде за тия неща ????

Коментар

кола

мисля че не ти трябва чак схема ами отвори стоповете и ги почисти и провери крушкиде и около железните пластинки дали са добре -без окис също и буксата а иначе маса провери с уред ом/волтмер
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Мерси много, ще ги погледна и почистя

Коментар

Та ето какво открих ако има значение .......на самата букса на левия стоп.......едната от най-краините ( връзки ли незнам кво са .... пластинки да речем ) са много раздалечени една от друга и имат по тъмен цвят, но пак сив де не са черни ....дали ще е от това ?Друго което открих беше : bitron B047 12V/20A 7676504 - черно реле, с 4-ри пластинки ( 2х2 ) едните бяха доста черни и ги почистих, но като го сложих не даде отражение, после махнах релето и пак не даде отколения....идея си нямам за какво е

Коментар

виж тая пластина дето на нея влиза черния кабел. той е маса ако не е наред тогава си намира маса през другите светлини и се получава дискотека например през фара за мъгла, оттам свети и копчето дето го включва. къде е тва реле дето си намерил? отзад няма релета и стоповете не са на реле на наще коли.
              Е ТВА Е КОЛАTA

Коментар

Точно дискотека си беше И точно тия пластити на черния кабел ........ с една игла ги ръчках и ги доближих една до друга и "ЕВРИКА" вече всико е ОК ! Маса, минус ....идея си нямам от жички, но благодарение на Вас проблема е решен ! Благодаря ! П.П. Сега се захващам с халогените, че крушки ли са, маси ли са, минуси ли са.....не светят, а в Стара Загора от няколко дена има мъгла П.П.2 Реленцето е отпред при бушоните, над тия многото при другите ( 5-6 бушона са отгоре, жълти ), че то им е отдясно .....и още си нямам идея за какво е !

Коментар

Това ти е помощното реле за къси светлини когато включиш дълги. Едва ли си стигнал дотам с пробата. А релето за халогените е на платката с бутоните, където е бутонът за тях. Навярно знаеш, че те работят само ако работят и габаритите.

Коментар

Working...
                  X