Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Една досадна лампичка ми свети на таблото.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Една досадна лампичка ми свети на таблото.

Здравейте колеги, от околу 2-ве седмици една лампичка ми светва на таблото почти винаги като натисна спирачката. Проверих дали няма изгоряла крушка, но всичко свети както трябва. Някой ако може да ми каже от какво може да е ще съм много благодарен.Колата е Пунто МК2 ’00г. ако има някакво значение.ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Прикачени файлове

Пунто

провери задни светлини да нее ръждясало нещо дали има хубава маса като начало
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

изгоряла крушка ... като гледам са ти пуснати светлините - виж осветлението на задният номер дали е ок, че не се забелязва много на пръв поглед, ако едната крушка не свети ...

Коментар

xaerial написа:
        изгоряла крушка ... като гледам са ти пуснати светлините - виж осветлението на задният номер дали е ок, че не се забелязва много на пръв поглед, ако едната крушка не свети ...
        В този момент светлините не са пуснати, не знам защо реши, че са. Иначе при мен също светеше тази крушка, когато времето е по- влажно. Светне, гасне, светне, гасне и аз гледах и никакъв проблем не установих. От доста време не е светвала...аз имах идея, че е от третия стоп, но не го доказах, провери го него.

Коментар

Уж гледах всичко и нямаше изгоряла крушка. Благодаря за съветите утре по светло ще проверя каквото мога.

Коментар

Ако ти се свалят лесно стоповете ги свали и прегледай по обстойно и ги напръскай с контактен спрей,също и буксата
            И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Тази лампичка не е свързана с задния номер, поне не и при мен. Карам дизелово такова от 2001-ва година. Възможно е да ти свети крушката ако имаш по малка консумация и компютъра се лъже че крушката е изгоряла.
              Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

явно при пунто не е ... при мен като светна въпросната лампичка на таблото, проверих всички светлини - ок бяха, обаче едната крушчица над номера беше дала фира и почти не се забелязваше, че не свети ... смених я и нямам ядове засега между другото - символа за корекция наклона на фаровете поне при мен се появява само при пуснати някакви светлини ...

Коментар

Лампичката показва, че има изгоряла или неработеща лампа в СТОП светлините, при това - при натисната спирачка. Най-честият проблем е скъсана жичка на двойната крушка - ту контактува, ту не - обикновено след някое друсване се размества/намества. Прегледай точно тези лампи - двойните и смени изгорялата. Вижда се като разклати лампата на хубаво осветление.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Тъкмо се канех да пускам нова тема, но видях че вече колегата nickname ме е изпреварил. От 20-тина дни карам Пунто 1,9 ЖТД, на което свети на таблото тази крушчица. Проверил съм всички крушки по осветлението, смених и тази на задния номер, която не светеше, но крушката на таблото не изгасва. Всъщност изгасва, когато изгася светлините, но още щом светна дори габаритите, отново светва. Проверил съм: габарити, къси, дълги, халогени /вградените за мъгла/, мигачи, стопове, фара за мъгла /на левия заден стоп/, светлината за задна скорост. Да пропускам нещо???
                    Peugeot 301
                    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

На Мареата ми светеше пак някаква лампа и се скъсах от преглед на всичко каквото се сетех с лампичка докато не отворих жабката след десетина дена и еврика...

Коментар

Хм! А Пунтото има ли осветление на жабката, няма ли...
                        Peugeot 301
                        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

При мен тази лампичка си свети от както съм взел пунтото, проверил съм всички светлини имах изгоряла крушка на габарита и още три на таблото където са врътките на парното и запалката, всичко е сменено и си свети, тази пампичка също, няма гасене, така ще си остане. Това е ФИАТ

Коментар

Извинявайте за тъпия въпрос ама как м*мка му да стигна до крушките на стоповете ???

Коментар

nickname написа:
                              Извинявайте за тъпия въпрос ама как м*мка му да стигна до крушките на стоповете ???
                              Трябва да се свалят стоповете за да смениш крушка Как става - захванати са с гайки (2 броя) горе и долу. На гредата отвътре има капаче, махаш го и развиваш. Долната гайка е под тапицерията на багажника и трябва да има прорез в мокета, бъркаш вътре и развиваш. След това стопа излиза навън. Ако се чудиш с какво да развиеш гайките виж при резервната гума трябва да има едно пластмасово ключе с вътрешен шестостен. Успех

Коментар

Working...
                              X