Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ел-огледала

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ел-огледала

имам фиат браво jtd , които е с ръчни огледала.искам да сложа ел-огледала.купил съм ел-огледалата и кабелите , които са вътре във вратата, също и бутона , които е под ръчната спирачка, но проблема е ,че бутина, които съм купил е с малък квадратен куплунг.от куплунга излизат 8 кабела , а буксата, която имам във фиата, под капачката на ръчната спирачка, е продълговата с 3 кабела.фиата е произведен 2000 год. има ли друг буток, които комадва огледалата с куплун за моята букса или трябва да сменя буксата. ( не съм сигурен дали тази букса е за огледалата, но не виждам за какво друго може да е). ако някои може да помогне с някаква схема или обяснения. благодаря.

За по нов бутон не знам ама преди да купуваш каквото и да е провери ли в снопа от едната до другата врата дали имаш нужното окабеляване за ел огледала?
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

не съм проверявал, защото като модела е 2000 год. и би трябвало (според мен) да има инсталация заводска като екстра.ако случайно я няма мога ли да направя такава?

Коментар

Колега ако я е имало като екстра щели и огледала да сложат така че наи добре провери и тогава ще решаваш какво ще правиш.Ако нямаш окабеляване ще трябва да смениш снопа кабели между двете врати но за целта се сваля цялото табло.
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

благодаря Yellow_Flash_Colorz_PDT_19

Коментар

кола

от мануала на bravo има схема кое къде е
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз мисля че преди фейслифта пускат кабели за всички екстри ,после си ограничават бюджета ,но това е мое мнение може и да несъм прав.
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
                Аз мисля че преди фейслифта пускат кабели за всички екстри ,после си ограничават бюджета ,но това е мое мнение може и да несъм прав.
                За това е наи добре колегата да качи снимка на снопа които влиза в дясната врата от към купето и долу в ляво при бушоните да видим а не да гадаем и ще разберем конкретно тои какво укабеляване има и какво няма.
                ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

dani389 написа:
                  Не е така, примерно има доста коли без окабеляване за електрически фарове, например колегата stormi, има и доста с частично окабеляване, мисля че колегата xtry беше така (ако бъркам - извинете, колеги) - само до лявата букса, дясната я няма с кабелите и.

Коментар

Най добре е колегата да си свали корите на вратите и да види дали има букси които са овити в дунапрен и залепени за вратата с по пет кабела на тях или направо да ги снима. При мен бяха така имах буксите във вратите и окабеляване до таблото с бушони но от там нямаше кабели за копчето до ръчната и се наложи да си ги прекарвам сам, гледаики от схемата в мануала но и тя е збъркана на 2-3 места. Ако мога ще помагам.
                    FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
                    Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"

Коментар

Здравейте, колеги.купил съм си огледалата и окабеляването във вратите и бутона,които е под ръчната.нямам мануал за фиатаи в момента съм извън България и няма как да снимам и да дам информация за окабеляването, което е вътре в купето.Единствено имам под капачката на бутона, за управляване на огледалата, една букса с 3 кабела, която едвали ще е за огледалата.Моля ви ако някой знае или има схемата, която е за окабеляването вътре да я качи на форумаи ако може да ми кажете какви релета са необходими. Имам възможност да ги купя от автоморга, но нямам възможност да разгледам окабеляването на фиата в моргата.Ако знам какви точно са релетата мога да ги купя.Благодаря за информацията

Коментар

Оги при мен има 2 куплунга при фаровете (а се регулират електрически) има някакви и под ръчната (не знам там какво трябва да има). Когато правих инсталацията за музиката, кабели си имаше, но по никой начин не стигаха до багажника. Разглобих всичко кори от едната страна и нищо не открих, за това карах нови :D.Общо взето инсталацията ни в автомобилите си е баш китайска работа с извинение.Става въпрос за пунто 2001.
                        Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

Колега, да не те отчайвам... Може да я има пусната, но може и да я няма пусната инсталацията. Затуй - теглиш схемата от менуала, вземаш един уред и започваш да звъниш кабелите. Аз тази пролет я правих тази интервенция на типо (от механични огледала, към ел. огледала с подгрев). Оригиналната инсталацията беше някаква частична. Но държах всичко да си стане все едно така е излязла колата от Торино. Няколко часа след това вече пътувах за форумска среща.
                          Прикачени файлове

Коментар

Working...
                          X