Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква марка акумулатор да се вземе за Fiat Marea 1.8V ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    Има си клетки, капачки, всичко си има, в общия случай. Окото е прост аерометър в една от клетките. Ексайд Ексел (аз карам с такъв) е модел, който се обслужва много рядко, но се обслужва. Миналата зима като го зареждах, ми доляха малко вода, много малко. За две години - бих казал нищожно малко. За това явно е "Low Maintenance" (ниско ниво на поддръжка). В общи линии оловните (Pb на етикета) акумулатори са обслужваеми. Калциевите (Ca на етикета) са тези сухите. Може и да бъркам де, последните изречения не са твърдения.Може да го зареждаш с всякакъв ток, който е по-малък от 1/10 част от капацитета му в Ач. Колкото по-малък е токът - толкова по-плътно и по-качествено се зарежда! Ако искаш да се грижиш наистина качествено за акумулатора си - веднъж на 2-3 месеца го сваляй, разреждай го докрай с много малък ток (1.5 - 2 А; 21 вата лампа за стоп-светлина), и после го зареждай с много малък ток (1-2 А). Трябва ти и качествен аерометър, да не е някой евтин, а да мери точно. Разреждаш до гъстота 1.25 във всяка клетка, което е около 10.8 волта общо напрежение (6 * 1.8 В). Зареждаш до гъстота 1.28, и теоретично там трябва да имаш напрежение около 6 * 2.2 В = 13.2. Тази процедура отнема време, за съжаление, иначе и аз бих я прилагал.
    Оги,как се достига до клетките,че моят не е поглеждан близо 3 години и може би има нужда от доливане на вода?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

По някакъв, за мен - технологично-неизвестен начин - се сваля капакът отгоре, но лично не съм го виждал и правил. Но определено си личи че е капак на клетките, и се сваля, не изглежда да е капсулован, освен лекичко с етикета.

Коментар

А Оги, каква е разликата между EXIDE Excell и Exide Premium ? Къде най-тънко мога да си намеря някой от тези?
        Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

Коментар

Working...
        X