Здравейте колеги,време е да си сменям акумулатора. Техническите параметри за акумулатор на Мареата са: 12V-50Ah-250AИскам да си взема качествен акумулатор, в случая парите няма да са проблем, понеже желая това да е смислена инвестиция.Освен подходящата марка, новият акумулатор може ли да е с по-високи параметри т.е. над 50Ah и над 250A ? Ако може до какви параметри максимално? Или трябва да търся точно със същите стойности?ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква марка акумулатор да се вземе за Fiat Marea 1.8V ?
Collapse
X
-
колега и аз съм с такъв мотор но на браво и мястото ми позволява 60 ампера акумолатор до сега съм ползвал искра но последните 5 години на 2 те ми коли ползвам Бош от тези черните сухи без око и съм доволен защото и двата ги взех от приятели който са ги взели от някоя служебна кола и са ползвани поне 1 година въпреки това изкарват по още 3 години.Ако можеш си сложи бошче 74 ампера и си цар винаги но мястото няма да ти позволи според мен.Ако ти пали лесно колата нямаш много силна музика едно 60 ампера ти стигат в момента съм с такъв от 3 години ми е.КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
-
Хм, от 50Ah на 60Ah удачен вариант ли е да се кача? А пусковият ток, ако е по-висок?Аз разгледах моделите на Bosh, ама видях че S5 и S4 е припоръчан за модела. Мисля, че S5 е сух, а нещо май сухите не ме кефят.Понеже сега старият ми е сух и умря от няколко студени нощи + това не можеше да го заредя с зарядно, та трябваше да ми дават ток от друга кола.Така че, като че ли бих искал да е качествен и презаредяем с зарядно(поне за всеки случай). Или то може би ако е нов сух + това Bosh едва ли ще имам проблем с него в близкото бъдещеФиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
-
колкото е по силен на ампераж толкова по добре.Преди да си купя бравото на едно друго браво му сложих 74 ампера малко беше зор трима човека да го сложим защото опираше в някакви кабели и с много мъки го натикахме, запали си нормално карах я 2 дена с него нямаше проблем.Опасно е когато е слаб а не силенКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
Ясно, ама нещо не ме кефи сухият акумулатор, в смисъл в един момент, да кажем след някоя година, ще ми направи типичният номер да падне от раз, точно, когато най-малко очаквам. Така както стана тази седмица със старият ми сух акумулатор - сядам в колата да потегля на среща и акумулаторът умрял, голяма шитня! Затова искам такъв, който да си му следя електролита и да си го зареждам, когато се наложи!Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
-
Еми взимай си един Ексайд Ексел 50 Ач, а ако ти позволяват размерите и финансите - Ексайд Премиум 53 Ач, и получаваш това, което търсиш. (Колата ти е излязла от завода с акумулатор от тази марка, ако има значение.)Добри отзиви съм чувал за марката Berga, която беше спомената по-нагоре от колегата dimmX.
Коментар
-
stefaka222 написа:това че не е сух не означава че няма да падне изведнъж.Всеки акумулатор пада изведнъж всеки!Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
-
мойте и двата са сухи и 2 пъти ги зареждам даже в момента на едната ми кола го зареждам че го скапах сутринта от въртене и довечера ще го сложа без проблемвсеки акумулатор се зарежда просто сухите са по нова технология и не са толкова токсични като тези с киселина което си е изискване на 21 век екология...КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар