Здравейте, колеги!Бравата е 1.6 16в ЕЛХ.Моля да препоръчате някакви крушки, защото в момента фароветеми светят като фенерчета, много е неприятно...Моля, да препоръчате крушки, с които имате опит и не сте имали проблеми.Ако може да споделите ориентировъчна цена и къде мога да ги намеря.Благодаря!ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръчайте крушки за късите
Collapse
X
-
Аз точно това имах в предвид, когато казах, че искам някой, който има опит със съответните крушки.Валентино доколкото знам е с тези крушки на Осрам (бях прочел в една друга тема), очаквам още предложения, ако не - ще си пробвам късмета с постоянно горящите!Иначе за ксенона, все ще измисля едни 100 лв, или колкото струва, ама като чета какви работи им се случват на хората - зануляване на дневни километражи, индуцирани напрежения...по-добре да ми е мирна главицата и на дълги внимателската! Валентино, а малко жокери как да си отворя фаровете?'97 Brava 1.6 16v
Коментар
-
При средна цена от 13-15лв./брой на НайтБрейкъра и среден живот 12месеца на лампа - честно казано си сложих Ксенон, китайски за 60лв. Изкарах малко над 12 месеца с Найтбрейкъри - добре регулирани фарове, вечер в града все едно съм без тях. Извънградско - на синът ми детския фенер, китайска имитация на Маглайт свети по-силно. От както съм с китайския ксенон - положението се подобри в пъти. И ... не, нищо не ми се случва на мен..., поне.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ако си с рефлекторни фарове не ги отваряй ,че следващата тема ще е каде вастановяват рефлектори.Свали ги и ги измий с минерална или двстелирана вода.Като ги свалиш напълваш ди с вода и клатиш и така 4/5 пъти оставяш да исъхнат и са измити.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Втора година карам с Night Breaker и съм много доволен.Да, може би на една година смених крушките, през седмица изгоряха.Относно светенето, перфектно ми е. И късите и дългите осветяват пътя повече от достатъчно и като разстояние и като сила.За ксенон не знам, не съм ползвал и нямам намерение, поне докато не си намеря десен фар с електрическо управление. Сега само левия ми е така, явно е сменян.Но и не намирам смисъл в инвестиране в ксенон, след като Night Breaker крушките ми вършат работа.А пътувам доста, поне 5 000 километра на месец правя без значение от климатичните условия..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
+1 за китайският ксенон! От половин година съм с него. Свети дваж повече от старите крушки и не съм имал никакви проблеми (чук-чук)."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Категорично не е вярно, че ако се отвори фар, то следващата тема ще е "Къде възстановяват...?". Ако покритието е здраво, то дори при търкане с натиск няма промяна, стига да се търка с подходящ за целта парцал. Доказателство за това са 4 комплекта рефлектори със здраво покритие, минали през ръцете ми. Всичките ги изтърках с чешмяна вода и изкуствена гюдерия от 3.50, от тези в жълтите кутии. Ако обаче покритието е тръгнало да пада - дали ще се търка, или не, или ще се плакне без да се отваря - няма спасение. Пак ще падне. При изплакване с вода, каквото и да правиш - остават капчици. Пример за това, че само с плакнене не се получава хубаво е колата на автомивка - колкото и да пръскаш с водоструйката - иска минаване с гъба! а колегата като ги отвори и види рефлектора над лампата как е изгорял - сам ще поиска да си ги възстанови, преди да е търкал.
Коментар
-
Знам че е така Оги и аз съм събрал сигурно 10 фара със и без лупи но тея дни ще имам среща с колегата 16 валве да пробвам дали мога да му помгна с копчетата на ел стъклата не ми пречи да му погледна и фаровете дали да нагорели .А ще погледна дали имам и читави рефлектори в случай че направи гаф ,но чук-чук да не се стига до там.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар