Привет,Не съм сигурен дали въпросът ми е за тук, ако сметнете, че не, моля да я преместите на правилното място!Акумулатора е "Monbat" 75Ah, 720A/колата е дизел, Браво 1.9TD/ и е на 3.5 години. До преди седмица индикатора беше зелен. За мое съжаление мислех, че е необслужваем и никога не съм поглеждал нивото на електролита
След като видях, че индикатора е черен се зачетох в нета и разбрах, че под лепенката има отвори с капачета. Нивото на електролита беше ниско, но покриваше клетките. Долях 1 литър. Колата пали без проблем. Реших да го дозаредя. Взех зарядно от познат-"Einhell", но слабичко/ 3 А заряден ток/. При включване зарядния ток бе 2А, а след около 8h падна на 1А и така вече 40h. Нямам у дома волтмер и незнам колко му е напрежението, ще го проверя довечера. Ще ми донесат и амперклещи да видим с какъв ток зарежда алтернатора. При зареждане електролита не кипи, а само излизат малки мехурчета. До сега след 48h зареждане индикатора си остава черен. Дали ще имам проблеми зимата?Някакъв съвет!ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
![Crying or Very sad](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_cry.gif)
Коментар