Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

занулява ми дневния километраж при стартиране на ксенона

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    @Danchojn: Колега явно четеш избирателно постовете. Ксенон комплекта наистина е китаец, но брат близнак на моя - дори ги монтирахме на еднакви места - при мен с изряден акумулатор НЯМА никакви проблеми. Пиковата консумация при палене на ксенона е доста по-голяма от тази на халогенната лампа. Говоря за 4.58А срещу минимум 12А при ксенона.
    Пиковата на халогена от 60W е поне 40 ампера на лампа , но пада бързо.

Коментар

Колегата ме е изпреварил с отговора. А що се отнася до ксенона, при добрите баласти подобни ефекти няма. Освен това има и хубави китайски.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
        Колегата ме е изпреварил с отговора. А що се отнася до ксенона, при добрите баласти подобни ефекти няма. Освен това има и хубави китайски.
        Мдааа, ако са направени добре самите баласти няма никакви проблеми, ако са спестили това-онова се почва, пусни маса, екранирай кабели....и т.н.

Коментар

Добре де, пак да попитам: АБСОЛЮТНО еднакви КСЕНОН комплекти, монтирани по АБСОЛЮТНО еднакъв начин, при мен НЯМА никакви аномалии, а при lubomm - се ресетва дневния километраж. Днес го мерих - като пали колата акумулатора пада на 10 волта. Пада на напрежение при включване на ксенона е около 0.4V. Ампери не съм мерил, че нямам такъв уред.Разлики има в автомобилите:1. Аз съм с Marea Weekend 1.9JTD, HLX, 2000г. с изправен акумулатор2. lubomm е с Marea Weekend 1.9TD, ELX, 1997г. с акумулатор в съмнително състояние.Фаровете и на двата автомобила са с лупи, баластите както писах са еднакви и са монтирани на еднакви места - на 10см. от фаровете.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            Добре де, пак да попитам: АБСОЛЮТНО еднакви КСЕНОН комплекти, монтирани по АБСОЛЮТНО еднакъв начин, при мен НЯМА никакви аномалии, а при lubomm - се ресетва дневния километраж. Днес го мерих - като пали колата акумулатора пада на 10 волта. Пада на напрежение при включване на ксенона е около 0.4V. Ампери не съм мерил, че нямам такъв уред.Разлики има в автомобилите:1. Аз съм с Marea Weekend 1.9JTD, HLX, 2000г. с изправен акумулатор2. lubomm е с Marea Weekend 1.9TD, ELX, 1997г. с акумулатор в съмнително състояние.Фаровете и на двата автомобила са с лупи, баластите както писах са еднакви и са монтирани на еднакви места - на 10см. от фаровете.
            Разменете акумулаторите за проба.

Коментар

jenshen73 написа:
              По време на стартер почти няма кола, на която акумулатора да не е около 10V. Освен това колата пали доколкото разбирам без проблем, така че май батерията е все още читава. Аз бих пуснал две отделни жици, директно от акумулатора към баласта - поне по 2.5[мм2]. През един ключ, за проба. А и не мисля че ресетването се случва от спад на напрежение. По-скоро се индуцират "игли", които са опасни и за останалата част на електрониката в колата. Ако ви се занимава може да пробвате с LC филтър.Що се отнася до амперите могат да се измерят само с осцилограф, върху шунт. Процеса е бърз и с мултицета не става.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Колеги, преди време аз също се борих с проблема зануляване на дневния километраж. Е накрая го преборих, но ми се наложи да направя не малко на брой експерименти. Отдавана се каня да ги обобщя някъде, но все не остава време...Та проблемът беше следния - при пускане на ксенона дневния километраж се зануляваше. Това се случваше не винаги, но да кажем в 80% от случаите. Имаше и още една подробност: ако ксенона се пусне 7-8 мин след старт на двигателя (т.е. след като е загрял), километража не се нулираше. Ксенонът (баласти + крушки) е китайски, а инсталацията за ксенона - стандартната на колата. Загадката бе пълна и започнаха експериментите:1: допълнителна ел. инсталация състояща се от релета, предпазители и проводници. По това време бях убеден, че поради големия начален ток, някъде има голям пад на напрежение и това води до пад на захранването на километража. Резултатът - един загубен ден и все още наличен проблем.2: проба със друг акумулатор: проблема остава налице3: проба с 2 акумулатора - единият е захранва автомобила, а другия само ксенона. Двата кумулатора имат обща маса. Разултат никакъв - отново занулен километражОт горното мисля става съвсем ясно, че акумулатора не играе роля в таз беля!4: благодарение на услужливоста на момчетата от xenon.bg се снабдих с няколко вида баласти и крушки. Купиш шунтов резистор 50mOhm, ключе и кабели. Взех служебния осцилоскоп и един резервен акумулатор и борбата продължи на бюрото. След няколко дена играчка изводите са следните: - големината на тока и респ падът на напрежение са големи, но според мен не достатъчни за нулиране на километража - има неприятен пик на тока няколко милисекунди след пускане на баласта - не е толкова голям по стойност, но има много стръмен фронт . При това се получава страхотна индукция: при наличие на 50см проводник, разположен успредно на захранващия проводник на баласта, индуцираното напрежение в проводника е 370-400V!!! 5: поставяне на индуктивен филтър в захранващата верига на баласта и забравяне на проблема. За мен проблемът е именно в баластите и техния начин на запалване на крушката. Консумацията на ток не е опасно голяма, но пиковете довеждат до голяма индукция, която индуцира напрежение в стандартната инсталация на колата. Проявата е различна при различни баласти, но и при различно разполагане на проводниците. Това което бих препоръчал е следното:1) допълнителна ел. инсталация, разположена далеч от стандартната ел. инсталация на колата2) проводници със сечение поне 1mm23) индуктивни филтри
                Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

В допълнение към горния пост - като си правех експерименти на масата, и снимах с фотоапарата - при едно от стартиранията на ксенона се рестартира цифровият фотоапарат, а батериите веднага дадоха сигнал че са празни.

Коментар

Добре де, аз ОТНОВО да попитам - ПРИ МЕН са СЪЩИТЕ КИТАЙЦИ майсторите - защо няма проблеми? Ще рискувам да загубя 2 часа и ще разменим моите с неговите баласти...
                    Steliyan's Life!

Коментар

Защото масата на таблото ти е на друго място, примерно. Компплектите са едни и същи, но инсталациите на колите - не.

Коментар

jenshen73 написа:
                        Добре де, аз ОТНОВО да попитам - ПРИ МЕН са СЪЩИТЕ КИТАЙЦИ майсторите - защо няма проблеми? Ще рискувам да загубя 2 часа и ще разменим моите с неговите баласти...
                        По-лесно ще ви е да размените акумулаторите!

Коментар

ogi28b написа:
                          Защото масата на таблото ти е на друго място, примерно. Компплектите са едни и същи, но инсталациите на колите - не.
                          Верно ли има различни точки на замасяване при Marea Weekend JTD105 и TD100? Щото файла който аз имам и масите, които при мен виждам - ги виждам и в колата на lubomm...
                          Steliyan's Life!

Коментар

колеги аз още не съм стигнал да сложе ксенон но ми занулява километража през 10на километра някви идеи
                            фиат мареа 103 понита
                            спринтер 122 понита
                            пасат с 90 умрели понита

Коментар

кола

ми пак същите проблеми някъде слба маса слаб акумулатор или някоя буксат да пави проблеми и от там да пада волтажа като стартиаш например/а другото е по сложно
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

тази събота ще направя малко експерименти да съм сигурен че не е от акумулатора и тогава май със Стелиян ще пуснем релета .

Коментар

Working...
                                X