Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с вентилатора на климатика на Фиат Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с вентилатора на климатика на Фиат Брава

Здравейте колеги, имам проблем с вентилатора на климатика на количката ми. Проблема е ,че изобщо не работи, на никоя степен. Проверил съм предпазителите, идва напрежение до там .... напрежението се губи някъде по трасето, тъй като на входа на вентилатора няма напрежение. Изключвам възможността да е от прекасвача , тъй като се щрака нормално и е в добро състояние.Според мен някои кабел е прегорял по трасето. Някои има ли на идея от каде точно минават кабелите от прекасвача до ел.мотора за да ги проследя?

Какъв модел е тази Брава, S, SX, EL, HSX, ELX, година?

Коментар

ELX год 1998 ..Отговаря брат му той в момента отсъства. Ако имате идея чакаме я.

Коментар

Проблема ти 99% в ключа за степените на вентилатора на централната конзола. Та на тоя ключ отзад са 5 пластинки - 0 до 4 при мен беше нагоряла тая за 1-ва степен и оттам нито една степен не работеше.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

кола

пали говориш за тоози внтилатор на парното провери и зсамата букса тя също прави проблем
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Здравейте колеги, закарах фиатчето на "техник" в крайна сметка той не ми каза какъв е проблема , нали знаете пазат си "занаята"... Това което ми каза е ,че е нямало плюс до електромотора и го докарал принодително. Освен това и минуса се губел , и неможело да го вземе от другаде , защото при фиатите той бил осправляващ. В крайна сметка го "оправи" , но така че вентилатора ми работи и когато не сам дал контакт. Според мен от предпазителите кабела трябва да отиде в контактното реле и от там в ключа и чак след него в ел. мотора. Явно просто от предпазителите го е вързал директно към ключа. Някой да има идея как да си го оправя да ми е нормално , тъй като явно на майстори не може да се разчита (((

Коментар

Дано да не си му платил С климатик ли е, или с т. нар. климатроник? Познава се по това че има малка решетка между двете копчета за включване на компресора и клапата за външен/вътрешен въздух. Познава се още по това, че има копче най-вдясно на централната конзола, което като натиснеш - ти се изписва външната температура.

Коментар

С климатик съм

Коментар

Здравейте колеги използвам темата за отправя питане и аз.Фиат браво 1.4, 1,2 и 3-та степен днес ми отказаха да работят, 4-тата работи, от къде ще да е проблема, моля за внимателно ако знаете да ми обясните къде мога да потърся този проблем!Благодаря предварително за съветите !

Коментар

Има една плочка с резистори с различно съпротивление - на всяка степен работят различни съпротивления, а на четвърта - няма съпротивление. Когато плочката с тези съпротивления се скапе/изгори/окисли - това е най-честата причина за описаните симптопми - работи само на 4, а на едно , две и три - не работи. В моята кола няма такова нещо, и не мога да ти кажа къде точно е въпросната плочка с резистори. Дали не беше около вентилатора....

Коментар

Working...
                    X