Купи си фиат за да те е яд, са казали хората, че и аз натам отивам лека полека, май май..Проблемът с ел. пакета е следния: На шофьорската конзола, около бутона за дясното стъкло имаше едно картонче, което не позволяваше да се натиска съответно този бутон. От тази конзола контролирах само моя (шофьорския прозорец), за другия се пресягах, когато бях сам или карах пътника до мен да го сваля/вдига! Да, обаче аз като малките деца, нали, навсякъде всичко да пипна и разчовъркам, та махнах ги тея картончета и при опит да вдигна и двете стъкла от шофьорската конзола ми изгоря бушона. Викам си окей, случва се, отидох и си купих комплект бушони, няма да навлизам в подробности, че не можех да се прибера, понеже джамовете стоят отворени, нито че въпросния бушон беше един от последните, който проверих дали е здрав... Та гледам аз - въпросния бушон - 30 А, червен на цвят, сложих същия от комплекта, но и той изгоря. Тогава се обърках малко, напсувах всичко китайско производство, включително и въпросния комплект бушони. Добре, ама в комплекта имаше 3-4 такива 30А бушона, докато се усетя всичките изгоряха един след друг, а джамовете бяха все така отворени. Сложих бушон 40А и затворих прозорците, след което го махнах и беше много загрят.Нещо ме навежда на мисълта, че системата някъде дава на късо, някой ако се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели, че точно в момента не ми се дават 20 лв на някой, дето я разбере къде е проблема, я не...Едно обаче не мога да разбера, защо си работеше иначе, а след моята интервенция... какво съм прецакал толкова..? Моля за съвет, благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ел. пакетът на Бравата
Collapse
X
-
Бутона който си натиснал вероятно е останал включен и задейства релето за стъклата ... Не слагай бушона който гори и закарай колата на електричар, който познава фиатите !Подобна драма имаше с една Тойота ... някакви некадърници слагали допълнителна аларма която има опция при заключване да вдига стъклата ... взели захранне от акумулатора, а поне предпазител не сложили ... малко му е оставало да се запали ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Re: Ел. пакетът на Бравата
16valve написа:На шофьорската конзола, около бутона за дясното стъкло имаше едно картонче, което не позволяваше да се натиска съответно този бутон.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Как да ги извадя тези бутони, аз извадих самата конзолка, но бутоните как да ги извадя идея си нямам.Иначе за да погледна кабелите предполагам, че трябва да сваля кората на вратата?Няма ли някакъв начин да замеря с мултицет буксите за бутоните примерно, нещо, да разбера, ако дават на късо, извинявам се, че задавам идиотски въпроси най-вероятно, ама не съм много на ’ти’ с тази материя.Едит: Гледам колегите споменават и разни релета, някаква вероятност нещо такова да ми прави тая мизерия дали има?'97 Brava 1.6 16v
Коментар
-
Как се вади бутонът: С много малка отвертка се подпъхва отпред, напъва се пластмасата напред, и бутонът леко се натиска, и освобождава. Много внимателно го прави, защото много лесно се чупят копчетата горе. По принцип щом си свалил конзолата, нне знам за какво ти е да вадиш бутона от нея, хващаш един мултицет, включваш на зумер, и пипаш всички крачета едно със друго, и .... не мога да ти кажа кога трябва да пищи, и кога не
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар