Колеги искам да си сложа на пунтито термометър за външна вътрешна темп.Само че в нета намирам китаиски марки които не ми се виждат надежни.Препоръчаите ми модел или марка които може да се свърже към захранването на автомобила да има освтление и да е точен.Или ако някой е правил такова нещо да сподели опита си с мен.Идеята ми е да го поставя на плафона м/у сенниците и да го захраня от часовника,защото часовника работи постоянно а осветлението му се пуска като пусна фаровете.А датчика да поставя в едно от огледалат.Споделете става ли?Икак да изпълня замисала си
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поставяне на термометър външна/вътрешна температура?
Collapse
X
-
Аз си сложих някакво такова китайско. Монтирах го на панелчето с копчетата за страничните огледала, при ръчната спирачка. В кутийката на термометъра има едно термосъпротивление което е за вътрешната температура. Удължих го с две жички и го изнесох от кутията и го закрепих за нея от външната и страна. С надеждата да мери точно въздуха в купето а не колко се е затоплила кутийката. Важно е да е някъде в средата на купето. Ако е горе на плафона през лятото ще мери колко е напечена колата. При всички положения горе при плафона температурата е по-висока ако нямаш включена вентилация.На външния термодатчик му смених жицата и новата жица я прекарах под задната седалка, в багажника под резервната гума и го лепнах с тиксо за метала. Колкото е температурата на метала на купето толкова е и на датчика. Освен това през лятото не се нагрява от слънцето и лъже по-малко. От друга страна пък като загрее колата показва 1-2 градуса повече защото от там минава топлия въздух от двигателя и от ауспуха. Ако е на страничното огледало при градско каране през лятото ще ти показва малко повече защото се напича от слънцето.Работи си с батерийка за часовник която я сменям на 6 месеца и си спестявам жиците за захранване. Недостатък - при високи температури - 30+ градуса и при много ниски - минус 15 и надолу дисплея гасне. Не е качествен. Като се нормализира температурата и пак се оправя. Докато дисплея на радиото ми не гасне защото е качествен. Не ми е важно че дисплея няма осветление защото не го гледам постоянно, само от любопитство.Bravo 1.6 / 16
-
http://www.lampa.it/eng/Prodotti_Sot...a.asp?P=02-035 разгледаи тези аз съм с 86316 и съм много доволен вече 2 години ,но са много скъпи техните продукти.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:В КОНРАД има аз съм си сложил и работи точно има вътрешна Т и кабел с външна На панела се натиска бутон и изменя показанията Иначе работи като часовник през другото време има и други модели"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:kluchar написа:В КОНРАД има аз съм си сложил и работи точно има вътрешна Т и кабел с външна На панела се натиска бутон и изменя показанията Иначе работи като часовник през другото време има и други моделиMarea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
zaxaxa написа:dani389 написа:Званиш на импас56 и поръчваш те са вносители за България .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
dani389 написа:zaxaxa написа:dani389 написа:Званиш на импас56 и поръчваш те са вносители за България .Пунто 1.2 75 94г климатик SX
Коментар
-
kluchar написа:В КОНРАД има аз съм си сложил и работи точно има вътрешна Т и кабел с външна На панела се натиска бутон и изменя показанията Иначе работи като часовник през другото време има и други моделиПунто 1.2 75 94г климатик SX
Коментар
-
кола
Е големи сте мързеливци иди до Бул "Прага "№22 или ул" Хан Аспарух "№1и виж какво има в магазина . това е официялниа сайт иначе цените са същите ама леваhttp://www.conrad-international.com/websale7/
Коментар
-
zaxaxa написа:dani389 написа:zaxaxa написа:dani389 написа:Званиш на импас56 и поръчваш те са вносители за България .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар