Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разлика от схемите в мануал и реалноста

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разлика от схемите в мануал и реалноста

Здравеите колеги най после се сдобих с ел. огледала и копче за тях. разглеждах схемите и на някои от кабелите на самите огледала не отговарят на световете примерно пише червен а там има син. Някои зблъсквал ли се е с този проблем. А кабелите на колата още несъм ги проверявал да видя там как е.
    FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
    Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"

Конкретно на въпроса - да, сблъсквал се е с този проблем. Едва ли обаче темата се изчерпва с това? Каква е колата, от каква помощ имаш нужда?

Коментар

Много пъти съм срещал подобни неточности. Не само при нашите коли, при всички.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Става дума за Брава JTD 105 1999г. реших да я направя с ел огледала и сега разучавам схемите понеже имам кабели и букси за огледала във вратите а нямам букса за джоистика. И доколкото разбирам за сега кабелите на джоистика се включват в една букса под таблото номер 28А и на още едно място на таблото с бушони.

Коментар

колега а кабели в снопа от едната врата до другата имаш ли
          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Мисля че имам понеже има букси и в двете врати

Коментар

RC_MIRO написа:
              Мисля че имам понеже има мукси и в двете врати
              ти мукси не знам ама букси е добре че имаш (инсталациите в вратите няма да сменяш)ама я сега извади жака между вратата и купето и направи една снимка на жака които излиза от купето да видим къде има крачета и къде няма и после ще видим какво ти трябва
              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Извинявам се за грешката но все пак е човешко да се граши И аз така мисля да снимам буксите ама ве се прибирам по тъмно и няма време, тези дни ще правя и това. Но каквото и да липсва мисля че ще го прекарам. само едно немога да разбера от схемите им едно означение ( N.D. ) ако някой знае да каже моля.

Коментар

RC_MIRO написа:
                  Извинявам се за грешката но все пак е човешко да се граши И аз така мисля да снимам буксите ама ве се прибирам по тъмно и няма време, тези дни ще правя и това. Но каквото и да липсва мисля че ще го прекарам. само едно немога да разбера от схемите им едно означение ( N.D. ) ако някой знае да каже моля.
                  Колега не се вързваи пошегувах се и аз по някога допускам подобни грешки въпроса е дали снопа от едната врата до другата има окабеляване за ел огледала че смяната му става след демонтаж на цялото табло ако има само пускаш снопа назад до копчетата и си готов. а за означения не знам на моята смених сноповете без схеми и си тръгна без проблем
                  ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                  ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

RC_MIRO написа:
                    само едно немога да разбера от схемите им едно означение ( N.D. ) ако някой знае да каже моля.
                    Заводска спойка на няколко кабела. Или по-точно - там няколко кабела се сливат в един, или пък един се разделя на няколко. Нещо като шина.

Коментар

Да ви кажа сега гледах точно тази букса 28А в която се сабират кабелите от вратите и от там тръгва за копчето до там има кабелите точно по схемата. От там за към копчето ги няма но това ми се струва лесна работа :D но по схема има един кабел от копчето които се свързва на друго място но и него ще оправим надявам се. Сега при първа възмойност и свободно време почвам. Ще ви държа в течение. надявам се да мога да дам и снимки.

Коментар

Сега лесния вариант в морга намираш ударена браво брава или марея вадиш снопа прекарваш го на твоята и си готов за 30-40мин ако срещнеш трудност пиши.
                        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Благодаря :D има на едно място инсталация казал сам на човека да я запази само ми трябва почивен ден да отида да я взема. Обаче немога да си намеря капачките но огледалата отътре към мупето

Коментар

Здрасти днес си намерих букса за копчето на огледалат. Обаче се оказва че нито един от кабелите на нея не отговаря на схемата. Тя е от браво 97 а моята схема е за след 98 и дали ще има проблем ако наредя кабелите така както са по новата схема, и дали има разлика в копчетата селд 98 и 97

Коментар

ти само букса ли си взе или целия сноп от стоиката на бушоните до бутона за огледалата и би ли пояснил кое точно не става жака ли е друг или само цвета на кабелите?
                              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Working...
                              X