Тази вечер ми се случи следното: Изчезна ми лампата (зелена) за късите светлини, а с нея и фоновото осветление на таблото. Всички други датчици и лампи си бачкат. Като се замислих, има резон тези две светлинки - фоновата и за късите - да са съединени по някакъв начин, но си нямам издея каква точно може да е случката, така че ще съм благодарен за някаква консултация. Другото, което ми идва на ум е, че може да е от лостчето за включване на фаровете, но пък мигачите си светят. Идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За аналогово табло на Типо
Collapse
X
-
Мерси, ама честно казано, нищо не схванах. Това предполагам, трябва да е некаква жица, която се е разкачила или дава кофти контакт, но как бих могъл да я позная. Аз имам некакви ел. схеми в книжката, ама днес като ги гледах, нищо не схванах, което си е нормално де, жиците не са ми най-силната област.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Първо погледни куплунзите отзад на таблото дали контактуват добре. Може да ги поизчистиш със спирт или нещо друго. Ако не се оправи, тогава провери самите крушки ( въпреки че е малко вероятно и двете да са отишли едновременно ) и после може да потърсиш маса дали има.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Такааааа, днес нямах възможност и време да се ровя в таблото, но проблема има развитие. За съжаление, негативно. Оказа се, че осван таблото и зелената лампичка, не светят и една трета от външните крушки. По-точно, заден ляв габарит, дясна лампа на номера, десен заден мигач. Четох в книгата и се оказа, че има бушон, който отговаря точно за тези лампи, но той се оказа зрав, което съвсем ме озадачи. Имате ли някаква идея къде да търся проблема?Shit happens, sometimes...
Коментар
-
Ами, мисля, че нищо от изброените в упътването не свети, макар че едната от лампите е малкия страничен мигач на фара, а при мен си е счупет от край време и не мога да разбера дали евентнуално свети.Shit happens, sometimes...
Коментар
-
ivjordan написа:Ами, мисля, че нищо от изброените в упътването не свети, макар че едната от лампите е малкия страничен мигач на фара, а при мен си е счупет от край време и не мога да разбера дали евентнуално свети.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Ами, при мен беше бушон. Предполагам, но можеш да провериш все пак, дали не са ти угаснали и един заден габарит и една от лампичките за осветяване на номера. Ако е така - бушони 5 и 6, т.е. един от тях.Shit happens, sometimes...
Коментар
-
Не е бушон.таблото както знаеш има една екстра да си сменяш яркостта на осветлението и се регулира два пъти - един път при изгасени фарове и един път при пуснати.та това се управлява от един транзистор и най-често заминава неговото управление (още се чудя кое точно е по схемата.И тогава се получава така че като не си на фарове си свети добре а като пуснеш фаровете умират лампите защото тразнистора си стои запушен (т.е. лампите са изключени).При теб щом не свети и тази за къстие значи проблема не е в таблото или поне не е от въпросния транзистор.Лампата за късите идва мисля направо от релето за фаровете - провери най-елементарно дали светят другите лампи като си на фарове (тези по парното и т.н. където има лампи).Ако светят проблема е в това че не стига ток до самото табло (до крушката) и се късае в куплунг,кабел или в спойка/писта в таблото.Ама не мога да ти кажа коя точно жица беше за тази крушка....Светне ли крушката ще тръгне и фоновото.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар