M5kov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да изрежа ниските честоти на предните елипси ?
Collapse
X
-
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
-
Отиваш в някой магазин за електронни компоненти, взимаш една шепа кондензатори: 470, 1000 и 2200 микрофарада, 16 волата, по 2 броя от всеки. Струват стотинки. След това ги свързваш по двойки минус с минус, и прекарваш колоните през тях. Тестваш, бягаш пак до магазина, вадиш още 50ст. и си взимаш нужните и за другия канал.Fiat Brava 1,2 16V SX и колело
Коментар
-
nicko написа:tomny написа:Слага се кондензатор, но УСПОРЕДНО на говорителя. Пробвай 3-5 Мкф, но задължително не-електролитен. И поне на 12V
Коментар
-
nicko написа:Отиваш в някой магазин за електронни компоненти, взимаш една шепа кондензатори: 470, 1000 и 2200 микрофарада, 16 волата, по 2 броя от всеки. Струват стотинки. След това ги свързваш по двойки минус с минус, и прекарваш колоните през тях. Тестваш, бягаш пак до магазина, вадиш още 50ст. и си взимаш нужните и за другия канал.
Коментар
-
Аз минах по тоя път и ето молко от моя опит: От тук започнах...Такааа , поразчоплих тук-там и излезна следното:"...днес си купих неполярни кондензатори на 47 микрофарада и си ги сложих като филтри на предната линия.Резултатът е повече от перфектен,филтрират чудесно.Няма тракане,няма кривене.Знам,че режат само на 6 db,обаче съм много доволен от резултата.Ако някой от Пловдив търси да знае,че във Викиват има.Аз ги взех по 0,90лв парчето.Много се радвам от резултата...Да ти кажа в момента нямам бас под 100 херца от говорителите със сигурност.Повечето е среда+високи..."Отговорът е от друг форум, но точно по този въпрос, който живо ме интересува.Решението е следното: биполярен кондензатор на 100 или повече мФ и на около 50v.Това решение беше обсъдено с професионален озвучител, който ме посъветва за тази конфигурация. Той дори каза ,че на 150мФ е още по-добре!!! Идеята му е,че освен че реже под определена честота този тип "филтри" успяват да пропуснат част от ниските, т.е. няма да си превърна говорителите в пищялки.При така настроената система , а именно: сателитите в таблото /с фабричен конд. предвид ,че са пищялки/ ,във вратите и отзад са "филтрирани" с биполярен конд. на "МОНАКОР" плюс двуканален усилвател с вързан на "бридж" субуфер се получи...ЛУДНИЦА!Понеже обичам аз да си бъзикам по колата и съответно сам да си я развалям, съм изключително горд с постигнатия звук. Няма кривене или загуби/ това може да се установи с някви машинки по-точно и коректно,но.../ поне според моя "ушомер" !!! Субуфера си върши работата по най-добрия начин , а "сателитите" без да се товарят излишно могат да покажат на какво са способни, като изваждат разкошни честоти. Сега проблема е в наситения бас, но това е поради неопитността ми да настроя самия усилвател.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Ама само съвети всеки дава, без да пита два прости въпроса:1. Какъв е импеданса на говорителя?2. На каква честота иска да го изреже?След отговор на тези възможно най-кратки въпроси, може да си използва:http://www.ljclub.net/mod/temi_komentari/filtri2.htm :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Ама само съвети всеки дава, без да пита два прости въпроса:1. Какъв е импеданса на говорителя?2. На каква честота иска да го изреже?След отговор на тези възможно най-кратки въпроси, може да си използва:http://www.ljclub.net/mod/temi_komentari/filtri2.htm :DFiat Brava 1,2 16V SX и колело
Коментар
-
nicko написа:BO написа:Ама само съвети всеки дава, без да пита два прости въпроса:1. Какъв е импеданса на говорителя?2. На каква честота иска да го изреже?След отговор на тези възможно най-кратки въпроси, може да си използва:http://www.ljclub.net/mod/temi_komentari/filtri2.htm :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар