Здарвейте на всички, мисля че имам проблем с таблото ама все пак да се допитам и до вас. Примерно като карам с 70 и започна да намалявам, стрелката на киломертража започва да пада плавно до 50, там задържа малко после на 40 пак задържа леко и после към 30 вече почти спира и започва като на тласъци да пада до 20 и там спира. Когато спре на 20, а аз вече не съм в движене ако чукна по таблото няколко пъти(не зверско чукане) отгоре със самото почиукване стрелката пак на тласъци си слиза до долу(там където трябва да е когато колата не е в движение). Също на моенти съм забелязъл, че и стрелката на температурата ми играе, примерно с 3мм започва да се вдига и сваля(трепти) и после спира. Това със стрелката на километража съм го правил и в движение, примерна карам и отпускам по инерция понеже светофара е червен и колата постепенно намалява, но стрелката си стои на 60км и като почукна таблото и започва да пада(и пак така като описах по горе). Въпросът ми е, дали проблемът е в таблото или в някои от датчиците, за трептенето на стрелката за температурата да е от датчика и съответно това в километража да е от датчик или от този првод за километраж. или вероятно просто съм за ново табло.П.С. Един път се случи че на един стоп ударих таблото пак лекичко и после като тръгнах стрелката на километража се движеше халотично(като на стара лада )Какв ще ме посаветвате?Колата е Пунто 1.7ТД 97г. километража не е със жило.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с уредите на таблото(Пунто 1.7 ТД 97г.)
Collapse
X
-
K0MEPCA, при мене трептенето на температурата не е чак като при теб, а проблем с километража имаш ли? Пробва ли да свалиш таблото да напръскаш с контактен спрей? Аз го направих това, почистих букси конектори ама......ефект няма. Сега се чудя дали да купя табло или да се насоча към някакво датчици, приводи и т.н. Ти какво милиш да правиш? То най добре ще е да се пробва на принципа проба грешка с друго табло от същата кола, ама надали някой ще се навие.FIAT PUNTO 1,7TD ELX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар