Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не работят копчетата и заключването на шофьорската врата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не работят копчетата и заключването на шофьорската врата

Днес като реших да си отключа колата, забелязах, че свети постоянно оная червената лампичка на шофьорската врата и същата не пожела да се отвори... другите три врати се отварят нормално. Не работят копчетата за предните и задните стъкла, огледалата... въобще всички копчета не работят. Не свети включително и лампата долу при отворена врата. Лампичката до дръпката за отключване свети постоянно. Някакви идеи? Прозорците на другите врати работят и се отварят с копчетата си.

кола

провери кабела където влиза към вратат да не се е прокъсал
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      провери кабела където влиза към вратат да не се е прокъсал
      Ами кабела е в един гумен маркуч, трудно ще го сваля на пръв поглед, да му видя жиците. Много странно как ще се прокъса изведнъж. Малката лампичка обаче свети... възможно ли е да е някакъв предпазител ?

Коментар

Извади модула с копчетата, пръсни го с контактен спрей и пробвай.Ако искаш да го раздваме като аматьорски ПРО-та - намери си кракната ФЕС2.3.1 и ЕЛМ327 и се вържи към компа на вратата, за да видиш, какво я боли
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Извади модула с копчетата, пръсни го с контактен спрей и пробвай.Ако искаш да го раздваме като аматьорски ПРО-та - намери си кракната ФЕС2.3.1 и ЕЛМ327 и се вържи към компа на вратата, за да видиш, какво я боли
          Хаха, ми нямам лаптоп, иначе бих го вързал Бях го пръскал вече веднъж с контактен спрей куплунга, с надеждата да започне да ми показва външната температура и да мога да си нагласям огледалата.. ама нейсе Ще я пробвам пак тая процедура, ако не, почвам да разглабям...

Коментар

Проблемът е решен! Откачих буксата, напръсках с контактен спрей обилно, закачих и се оправи... баси... как така може да си стои тая букса закачена и да изгуби контакт.. не мога да си обясня...

Коментар

И така до следващия път
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Споко не си само ти, при мен това копче и тези за задните прозорция работят когато си искат те, но още не съм намерил време да го разглобя и да го напръскам обилно :D.
                Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Ама и почистване иска, не става само с пръскане Еле и ако това се обади при мене я мятам в Копринка, де*а и колата и де*а.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Оооо Емо ти си цвете брат, при мен се обажда всичко наред, поне сме си писали с теб и знаеш, сега съм малко из Русе за някой друг стар изпит и карам с недозареждащо динамо, пищящ от време на време еърбег на дясна греда, скърцаща обтяжна ролка и нензам още какво....П.п от край време се каня и все забравям да питам, какво е положението с габарита при вас, аз без подаден контакт габарит нямам, при всички ли е така или при мен нещо куца в схемата.Ще извинява колегата че му оплесках темата, за щяло и нещяло .

Коментар

Яяя кой не е чел менюъла .....Имаш един бутон Р - задръж го 2 секунди
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ще опитам и ще кажа, въпреки че преди време ако не се лъжа опитвах.

Коментар

Има леко подобрение след почистването на панела с копчета, но остана проблема който го имаше и преди - задните стъкла мога да ги сваля но не и да ги вдигна от копчетата на шофьорската врата, даже заден ляв се сваля сравнително трудно... явно за да се оправи ще трябва да подменя целия модул, защото може би проблема е някъде вътре по самата платка.

Коментар

emzo написа:
                            Ама и почистване иска, не става само с пръскане Еле и ако това се обади при мене я мятам в Копринка, де*а и колата и де*а.
                            Какво да му почиствам, те пинчетата в буксата на купето си изглеждат чисти, а вътре женските с какво да ги почиствам. То тоя спрей контактния така яко пръска, че ако го задържа 5 секунди и ще се изпръска целия 800 мл, като река е
                            tomsan написа:
                            Има леко подобрение след почистването на панела с копчета, но остана проблема който го имаше и преди - задните стъкла мога да ги сваля но не и да ги вдигна от копчетата на шофьорската врата, даже заден ляв се сваля сравнително трудно... явно за да се оправи ще трябва да подменя целия модул, защото може би проблема е някъде вътре по самата платка.
                            На мен не ми работи пък огледалото на шофьорската врата и не ми показва външната температура адски ме дразни, но не знам как да го оправя. Имам спомен, че още като купих колата огледалото работеше за кратко и после спря. Пак някоя гадна връзка е. Тия италианци букси не могат да правят...

Коментар

И при мен ще да е някоя гадна връзка, но по-скоро по самата платка отколкото в буксата отзад, ще се опитам да намеря някой с такъв модул да го закача и да пробвам дали всичко ще работи както трябва.

Коментар

Working...
                              X