Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темпомат за Браво/а/Мареа JTD105 и JTD130

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хайде де, никой ли не иска темпоматче ?Или ви е страх да запоявате
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Вече пробвахме аз и Jimy и при нас не става.

Коментар

За Фиат 1.2 16V 99 набор важи ли схемата на Жтд. Голяма екстра си е темпомата на другата ми кола(от Ваг групата ТДИ) е с монтиран от приятел и все се чудех дали на фиат ще стане. Съвсем случайно попаднах на темата. Поздрави на всички.

Коментар

някъде напред пишеше, че трябва да е евро3 двигателя, т.е. - не става.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
            някъде напред пишеше, че трябва да е евро3 двигателя, т.е. - не става.
            Ами то е евро 3, ама не е критерии кое евро е важното да е с комп. и електронна газ, т.е без жило. Знам, че повечето тди от ваг и жтд от фиат имат монтирани. Аз си мисля, че може би има монтирано на някой колега фабрично, особено спортинг версията или HLX оборудване. Но нека знаещите и можещите да се изкажат, а не неподготвените и трупащи мнения. Поздрави на всички.

Коментар

99г. ако е , не виждам как ще покрива ЕВРО3.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

С мерак, хайде неподготвените да си прочетат домашното.
                emzo написа:
                99г. ако е , не виждам как ще покрива ЕВРО3.
                http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fiat.punto%201.2%2016v%20sporting.wehrheim/156614633.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=57&scopeI d=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&make ModelVariant1.makeId=8800&makeModelVariant1.modelI d=30&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&make ModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVari ant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=55&min PowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=65&maxPowerAsArray =KW&minFirstRegistrationDate=1999-01-01&negativeFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO3&tab Number=1 Даже и евро 4 имаhttp://suchen.mobile.de/auto-inserat...ionClass=EURO4 Извинявам се за спама и оффтопика.

Коментар

Добре, явно все още съм на Вие с бензинките, приемам забележката.Гледам, че е БОШ екуто, но няма информация за пиноута и ..... не се знае.Търси информация из чуждите форуми.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Добре, явно все още съм на Вие с бензинките, приемам забележката.Гледам, че е БОШ екуто, но няма информация за пиноута и ..... не се знае.Търси информация из чуждите форуми.
                    И аз с бензинките съм много бос само дизели съм карал, но сега почва да ми харесва бензина особено с газинжекционна. Нямам време да ровя из нета. Просто питам, ако някой е реализирал да сподели.

Коментар

привет и от мен след като прочетох доста изчерпателно темата вчера пробвах и реализацията. До тук добре само дето нищо не сработи пробвах по сложната схема ( тази с бутони +/-/сет и изключване от спирачката). Имаше и чуждоезична схема публикувана тук ( чешка мисля), която се различаваше от предната единствено с подаването на 12V на B13, но аз вече имах подадени там 12V. Някой може ли да помогне с друга схема или варианти за това къде бъркам? Електрическата част е изпълнена 1:1 с предоставените схеми, но полза нямаше. Също как точно се включва автопилота когато е оригинален? Четох различни мнения, че става активен над 30км/ч, над 50км/ч, задържане на бутона за 3сек, а късно снощи четох и варианта че трябвало и да се махне крака от педала на газта... (ще го пробвам при първа възможност). Разбрах и че може би трябва да се направи " proxi alignment ", за което трябва читав FiatEcuScan. Ако може и някой да помогне с ел. схеми на оригинален автопилот и разпределението на пиновете на ECU-то (e-Learn примерно).Колата е Fiat Bravo 1.9 JTD 1999г. 105hp с BOSCH EDC15 (поне на това се закачам с FES).
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 1999 105hp

Коментар

В темата е дадена всичката информация, схемата е една с няколко варианта, по който и да се направи би трябвало да работи, но до сега никой не е успял да я подкара. Аз също се пробвах, но не стана. Във форума на чехите пише, че в ЕКУ-то на Фиат на пиновете за темпомата не са запоени елементите. Аз не съм го разглобявал, не съм виждал и снимка, ако някой има възможност може да го снима.
                        Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

Схемата е точна, само че не става за JTD105, при браво/а и мареа. Преди година още, го бях чел в сръбският форум, бяха писали че липсват елементи в ECU-то. Така че,.. едит:
                          monstera написа:
                          Във форума на чехите пише, че в ЕКУ-то на Фиат на пиновете за темпомата не са запоени елементите.
                          Щом и чехите го казват.
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

за jtd100 доколкото разбрах тази схема трябва да сработи ?

Коментар

JTD RACER написа:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63264
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                                JTD RACER написа:
                                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63264
                                да видим сега дали ще си търся нов комп за колата :D :D

Коментар

Working...
                                X