Хайде де, никой ли не иска темпоматче ?Или ви е страх да запоявате
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Темпомат за Браво/а/Мареа JTD105 и JTD130
Collapse
X
-
slonikon написа:някъде напред пишеше, че трябва да е евро3 двигателя, т.е. - не става.
Коментар
-
С мерак, хайде неподготвените да си прочетат домашното.emzo написа:99г. ако е , не виждам как ще покрива ЕВРО3.
Коментар
-
emzo написа:Добре, явно все още съм на Вие с бензинките, приемам забележката.Гледам, че е БОШ екуто, но няма информация за пиноута и ..... не се знае.Търси информация из чуждите форуми.
Коментар
-
привет и от мен след като прочетох доста изчерпателно темата вчера пробвах и реализацията. До тук добре само дето нищо не сработи пробвах по сложната схема ( тази с бутони +/-/сет и изключване от спирачката). Имаше и чуждоезична схема публикувана тук ( чешка мисля), която се различаваше от предната единствено с подаването на 12V на B13, но аз вече имах подадени там 12V. Някой може ли да помогне с друга схема или варианти за това къде бъркам? Електрическата част е изпълнена 1:1 с предоставените схеми, но полза нямаше. Също как точно се включва автопилота когато е оригинален? Четох различни мнения, че става активен над 30км/ч, над 50км/ч, задържане на бутона за 3сек, а късно снощи четох и варианта че трябвало и да се махне крака от педала на газта... (ще го пробвам при първа възможност). Разбрах и че може би трябва да се направи " proxi alignment ", за което трябва читав FiatEcuScan. Ако може и някой да помогне с ел. схеми на оригинален автопилот и разпределението на пиновете на ECU-то (e-Learn примерно).Колата е Fiat Bravo 1.9 JTD 1999г. 105hp с BOSCH EDC15 (поне на това се закачам с FES).Fiat Bravo 1.9 JTD 1999 105hp
Коментар
-
В темата е дадена всичката информация, схемата е една с няколко варианта, по който и да се направи би трябвало да работи, но до сега никой не е успял да я подкара. Аз също се пробвах, но не стана. Във форума на чехите пише, че в ЕКУ-то на Фиат на пиновете за темпомата не са запоени елементите. Аз не съм го разглобявал, не съм виждал и снимка, ако някой има възможност може да го снима.
Коментар
-
Схемата е точна, само че не става за JTD105, при браво/а и мареа. Преди година още, го бях чел в сръбският форум, бяха писали че липсват елементи в ECU-то. Така че,.. едит:monstera написа:Във форума на чехите пише, че в ЕКУ-то на Фиат на пиновете за темпомата не са запоени елементите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар