Имам интерес,но до колкото чета на 1.9 105 не става!Ако някой го подкара се нареждам на опашката за монтаж!
Няма такъв вариант, хората са го пробвали по "дългата" схема и работи, а ако всеки като тебе чака да стане .... няма да стане скоро
ogi28b написа:
Аз доколкото разбрах от постовете на niento, трябва машинката да е такава с нормално отворен и с нормално затворен контакт, поне с 3 кабела значи.
Фабрично тази екстра я има на Либра със същото ЕКУ.В Аутодата може да се види, че във ФИАТ стоп машинката отива на пин B8, докато при Либра отива и на пин B21.Нека който пробва, да изгради схемата без да подава 12в. на пин B21 и да види във ФЕС дали ЕКУ отчита наличието на темпомпат-а.Вариант е самото ЕКУ за разлика от евро3 да не харесва постоянно подадени 12в на пин B21 и тогава може да се наложи монтаж на стоп машинка с 2 кръга.Всичко друго по схемата - съпротивления и светодиоди са ако ползвате "ръчка" и искате индикация.Във ФИАТ не е предвидена индикация за темпомат, така че ...... излишно.
Емо,електрониката не е най силната ми страна,а и не разбрах кой е по "дългият" начин,може би говориш за смяна на стоп машинката с три пинова ли?
Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Направил съм схемата на чехите, сложих и стоп машинка с 2 кръга и пак темпомата не работи. Като го включа светодиода свети постоянно, но скоростта не се поддържа. Като се позатопли времето пак ще проверя схемата, единственото което ме съмнява е SET бутона да не е свързан както трябва. Във ФЕС си го отчита.
колеги, прегледах на бързо темата, но искам да попитам самото лостче за круиз контрола от къде да си купя , и после да се започва слагането. и също така да попитам кой от вас е успял да си го направи .
Petrol Engine slogan: Because life begins at 6,000rpm
Здравейте колеги, заинтересовах се от тази идея да се сложи темпомат на JTD-то.... Та аз карам 99та година Brava 1.9 JTD 105 коня. И както попрочетох темата разбрах че може и да стане при мен Проверих си компютъра на колата и ето прилагам снимка, с 4 конектора е, че може и повече да са Предполагам ще стане, вие на какво мнение сте
Прикачени файлове
99' Fiat Brava HSX 1.9JTD 105Hp -> 05' Fiat Croma 1.9 MJET 16v 150Hp
Коментар