колеги знам че има такава тема, всъщност са няколко, но ненамерих отговор на това което ме интересува.Въпросът ми е следния прочетох, че мога да заменя оригиналните елипси с кръгли 16см което мисля че ще е доста по-добре, та питането ми е как точно става закреянето? Някой може ли да обясни? Освен самите колони какво друго ми трябва? ПС може да дадете и предожение за качестени колони10х предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колони във вратите на Браво
Collapse
X
-
Vladim четох какво си писал специално и имам един въпрос оригинално не са ли елипси 4х6 а не 5х7 ?? и според теб кое ще извади по добър звук качестена елипса 5х7 или кръгъл говорител 16см ?Приемам съвети всякакви още не съм избрал колоните, но съм твърдо решен, тъй като замених оригиналното касетофонче с mp3 Pioneer и просто невърви да си оставя тея слушалки ) отзад съм с 13см Hertz вадят доста приличен звук за размерите си.Проблемът е че искам хубав звук но да не режа кори и тем подобни.Fiat Bravo 1.9 TD100
-
gdd55
Мойто МИМИ е с кръгли скоро си отварях кората и забелязах това.Сложена е някъква специална преставка за кръгли говорители.Приставката си личе че е оригинално направена не е самоделка,предполагам че ще е нещо от сорта на тва капаче което се слага на мястото на оригиналния касетофон за да могат да се слагат нормални плеъри
Коментар
-
Моите на Мареата са 5х7 и това което успях да намеря бяха немските "Mac audio" (които до колко съм чувал са дъщерна компания на MAGNAT).Спора между елипсовидни и кръгли е вечен както ЦСКА и Левски. Ако се опитам да бъда максимално обективен, то трябва да кажа, че елипсовидните са по-добри, тъй като изкривяванията в звука са по-малки отколкото в кръглите, но като цяло ефективността (КПД) до колко си спомням е по-нисък!За това трябва да си отговориш на въпроса как точно ще правиш музиката си?Ако няма да я правиш както "трябва", т.е. да разделиш сигнала между субуфер, колони за средни и пищялки за високите, то най-добре е да избереш елепсовидните (неслучайно са избрани елипси в колите!).. те ще ти дадът качествен и широкоспектърен звук, без да се налага да инвестираш много пари.Ако искаш да елиминираш недостатъците на кръглите говорители и да се възползваш от техните плюсове то тогава трябва да си направиш висчко както трябва.. басче, колони за средните и пищялки така, че да няма изкривявания.Всичко това е леко субективно и трябва да си "слушал" много за да ти направи звука впечатление.. да не говорим, че много хора са свикнали да слушат "изкривен" звук и за тях това е нормално... Като цяло ти препоръчвам елипси.. осен ако не си замислил нещо по-сериозноFIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Anaboliy написа:Vladim четох какво си писал специално и имам един въпрос оригинално не са ли елипси 4х6 а не 5х7 ?? и според теб кое ще извади по добър звук качестена елипса 5х7 или кръгъл говорител 16см ?Приемам съвети всякакви още не съм избрал колоните, но съм твърдо решен, тъй като замених оригиналното касетофонче с mp3 Pioneer и просто невърви да си оставя тея слушалки ) отзад съм с 13см Hertz вадят доста приличен звук за размерите си.Проблемът е че искам хубав звук но да не режа кори и тем подобни.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:За съжаление се убедих, че единственият вариант да се получи приличен звук е дупчене на кората отзад и разполагане на по-големи говорители там! И разбира се смяна ха оригиналният касетофон, който дори с усилвател не е добре, защото звука му не е качествен!Bravo, 1.8 16V
Коментар
-
хмм значи в обубщение на дали ще е голяма разликата дали ще съм с елипси или с кръгли? или пак нещо не съм разбрал :D а за скърцането на палсмасите и ламарините то дори сега с оригинаните колони го има А ти не си забелязал разлика съсъ оригиналния касетофон или с друг, щото ако няма да има разлика маи не си струва да се анбутвма 100-150 лв и един ден труд за мнтажа...Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Anaboliy написа:хмм значи в обубщение на дали ще е голяма разликата дали ще съм с елипси или с кръгли? или пак нещо не съм разбрал :D а за скърцането на палсмасите и ламарините то дори сега с оригинаните колони го има А ти не си забелязал разлика съсъ оригиналния касетофон или с друг, щото ако няма да има разлика маи не си струва да се анбутвма 100-150 лв и един ден труд за мнтажа...FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
gdd55
И аз избичих два елипса Pioneer отзаде на кората.Сложих си и едно хубаво плеърче сони с отделно управление на суб и на есен с песен смятам да напълня багажника с БасМечоБАС
Коментар
-
Mazgarev написа:Абсолютно няма смисъл ако си с оригиналния!Ама чакай... ти не беше ли си слагал друг?Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Аз вече ти казах, което е практически издържаното решение и мисля, че в твоя случай не си заслужава да си играеш с кръгли високоговорители Виж като избираш марка да не вземеш някое дърво Ако имаш възможност да намериш и пробваш Mac audio ще останеш доволен.. малко по-скъп вариант е Alpine.FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
добре явно ще са си отново елипси 5х7 въпросът е ще иам ли разлика че нещо останах изненадан от коментара на колегата, надявамсе да е ставало дума за оригиналното радио. Ми те тези елипси са около 100 лв дали Pioneer, Alpin, Kenwood или JVC не е голяма разлика в цената. Надявамсе да иам разлика в звука, като ги сменя и остава въпросът кои да избераFiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
е отзад няма място не ми се дупчи кората ( там съм сложил едни 13ки на ХЕРЦ. А иначе сега разгледах цените и 5х7 има мн добри колконки или поне на снимка и описание междо 120-150 лв има избор между Alpine Pioneer Hertz има и по евтин вариянт Kenwood знам ли Съвет какво да избера?Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
И аз съм пред същата дилема. Колони отзад Herz 13-ки и Pioneer mp3-ка. Предните тонколони неиздържат, въпреки, че са 30W. Неискам да режа кората, от съображени за сигурност. Помислете върху следната идея. Новите Mp3-ки имат два изхода за усилвател. На единия пише, че може да се върже субуфер направо на чинча, без усилвател. Гледах цени на събуфер Herz, около 100 лв. Тогава слагаш един събуфер и ограничаваш останалите тонколони до 100 Hz долна граница. Би трябвало да не кривят. Въпроса е дали ще работи баса нормално без усилвател?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар