Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за лампа на таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за лампа на таблото

Днес ми светна тази лампа докато си карах колата и незнам за какво е
    Прикачени файлове

Бих искал да използвам темата, ако нямаш нищо против, предварително благодаря. На мен пък ми светна тази: (снимка). Докато си карах примигваше, но на място светеше постоянно. Много странно.
    Прикачени файлове

Коментар

Това май е нещо за спирачките - ниско ниво на течност в казанчето, или износени накладки, ако бравата има датчици. Може и да греша.
      1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Аз пък си мисля, че това е лампата на електронния километраж. Оги извинявай ама мисля че нещо си правиш майтап - ти да не знаеш коя лампа за какво е малко странно ми се вижда. Иначе в жабката на автомобила би трябвало да има книжка с инструкции за употреба на автомобила, те там са описани всички сигнални лампи.
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Колега, не си правя майтап, никога не ми беше светвала такава лампа, светваше ми една друга, когато натискам спирачки, ама беше жълта с надпис СТОП, нея я знам че е за изгорял стоп, ама сега тази... Не съм сменял накладки от 30 000 км, сигурно им е време. Купих си точно вчера едни, защото един майстор ми каза че ще ги сменям скоро, и то виж - тамън на време, изглежда. Да взема утре да поработя ли....Tempras - нивото на течността ми е над минимума, но датчикът и без това не работи. Трябва да го "видя". Просто бях дръпнал ръчна, ако имаше предвид за дясната червена, а за лявата май наистина е за наклдаки.

Коментар

Визирам лявата, разбира се.
            1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

ogi28b написа:
              Бих искал да използвам темата, ако нямаш нищо против, предварително благодаря. На мен пък ми светна тази: (снимка). Докато си карах примигваше, но на място светеше постоянно. Много странно.
              Дам , това е символа за износени накаладки
              now. BMW E39 523i '98 170hp
              ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
              ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

а сега помотгнете на автора на темата @Лудака, може да споменеш каква е колата бензин, дизел, че при дизелите има две три лампи повече, които са различни от нормалните за спирачките, наклатките, чек енджина /това със ижектора/ при бензина
                ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

seninkn написа:
                  а сега помотгнете на автора на темата @Лудака, може да споменеш каква е колата бензин, дизел, че при дизелите има две три лампи повече, които са различни от нормалните за спирачките, наклатките, чек енджина /това със ижектора/ при бензина
                  Така колегата пуснал темата вероятно има ТД-зелова Мареа. В ръководството за тази иконка пише следното "AIR CLEANER BLOCKED" - нещо за въздушен филтър, ама не знам какво му блокира Сега технически грамотните да помогнат!
                  now. BMW E39 523i '98 170hp
                  ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                  ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Ре: Въпрос за лампа на таблото

Ludaca написа:
                    Днес ми светна тази лампа докато си карах колата и незнам за какво е
                    Мареата с кой мотор е?Ако е с 2,4 ТД има датчик за замърсен въздушен филтър.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ogi28b написа:
                      Горната в ляво е контролна лампа за износване на накладките, в дясно е за Дълги светлини а долу е за нивото на спирачната течност...
                      Tempra 1.6 liberty

Коментар

Не позна, колега. По-нагоре в темата ги коментирахме. Горе в ляво е за износени накладки или ниско ниво на спирачна течност в казанчето, другата е за дълги, а долу е за ръчната спирачка.
                        1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Tempras написа:
                          Не позна, колега. По-нагоре в темата ги коментирахме. Горе в ляво е за износени накладки или ниско ниво на спирачна течност в казанчето, другата е за дълги, а долу е за ръчната спирачка.
                          Ти не позна. Кръгът с пунктираните скоби е само за накладки, а този с удивителния знак е за ниско ниво/ръчна спирачка. Така е в Брава/о. Сега като смених накладки, тествах всичко. Може би при Темпра е както казваш.

Коментар

Що спорите? На повечето коли минали през кадърни автоджамбази така или иначе почти никога няма да светне лампата за износени накладки - по ред причини, като най-важната е, че системата за ранно предизвестяване е точно такава - прекалено рано известява, че са си заминали накладките и повечето джамбази изобщо не връзват кабела или го режат от далече. Аз имах кабел, свързах се с един коректен автоморгаджия, изпрати ми конектор, вързах го и ... нейде по незнайните варненски улици съм го скъсал...Най-важните индикатори по таблото, поне за мен са: индикатора за ниско ниво на маслото и ... температурата на двигателя. Стряскащ индикатор има само един - инжектора Останалото си е бошлав за западняците..., ти няма да можеш да спираш, но ще видиш няква лампа и ще ходиш на сервиз... блях...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Оги, нали не ти работеше датчика в казанчето?
                              1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Working...
                              X