Днес ми светна тази лампа докато си карах колата и незнам за какво е
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за лампа на таблото
Collapse
X
-
Аз пък си мисля, че това е лампата на електронния километраж. Оги извинявай ама мисля че нещо си правиш майтап - ти да не знаеш коя лампа за какво е малко странно ми се вижда. Иначе в жабката на автомобила би трябвало да има книжка с инструкции за употреба на автомобила, те там са описани всички сигнални лампи.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Колега, не си правя майтап, никога не ми беше светвала такава лампа, светваше ми една друга, когато натискам спирачки, ама беше жълта с надпис СТОП, нея я знам че е за изгорял стоп, ама сега тази... Не съм сменял накладки от 30 000 км, сигурно им е време. Купих си точно вчера едни, защото един майстор ми каза че ще ги сменям скоро, и то виж - тамън на време, изглежда. Да взема утре да поработя ли....Tempras - нивото на течността ми е над минимума, но датчикът и без това не работи. Трябва да го "видя". Просто бях дръпнал ръчна, ако имаше предвид за дясната червена, а за лявата май наистина е за наклдаки.
Коментар
-
ogi28b написа:Бих искал да използвам темата, ако нямаш нищо против, предварително благодаря. На мен пък ми светна тази: (снимка). Докато си карах примигваше, но на място светеше постоянно. Много странно.now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
seninkn написа:а сега помотгнете на автора на темата @Лудака, може да споменеш каква е колата бензин, дизел, че при дизелите има две три лампи повече, които са различни от нормалните за спирачките, наклатките, чек енджина /това със ижектора/ при бензинаnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Ре: Въпрос за лампа на таблото
Ludaca написа:Днес ми светна тази лампа докато си карах колата и незнам за какво еFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
ogi28b написа:Бих искал да използвам темата, ако нямаш нищо против, предварително благодаря. На мен пък ми светна тази: (снимка). Докато си карах примигваше, но на място светеше постоянно. Много странно.Tempra 1.6 liberty
Коментар
-
Tempras написа:Не позна, колега. По-нагоре в темата ги коментирахме. Горе в ляво е за износени накладки или ниско ниво на спирачна течност в казанчето, другата е за дълги, а долу е за ръчната спирачка.
Коментар
-
Що спорите? На повечето коли минали през кадърни автоджамбази така или иначе почти никога няма да светне лампата за износени накладки - по ред причини, като най-важната е, че системата за ранно предизвестяване е точно такава - прекалено рано известява, че са си заминали накладките и повечето джамбази изобщо не връзват кабела или го режат от далече. Аз имах кабел, свързах се с един коректен автоморгаджия, изпрати ми конектор, вързах го и ... нейде по незнайните варненски улици съм го скъсал...Най-важните индикатори по таблото, поне за мен са: индикатора за ниско ниво на маслото и ... температурата на двигателя. Стряскащ индикатор има само един - инжектора Останалото си е бошлав за западняците..., ти няма да можеш да спираш, но ще видиш няква лампа и ще ходиш на сервиз... блях...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар