Точно това е ,че тези в вратите беха супер проблемни смених радиото с cd-то дето е сони и се подобриха многократно ,но въпреки това пак са проблемни кривят и нямат бас и понякога прекъсват ще земя някви сони-та пак отпред за 70-80 лв трилентови мерак м ие да са 17см понеже вадят 190w ,но не знам колко побират вратите и дали е елипса или кръг..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
cd/mp3 kamosonic ks2007
Collapse
X
-
Само ще хвърлиш пари на вятъра според мен ама карай... Значи отпред оригиналните са елипси 5х7". На моята с малко кривене на ламарини и сложих кръгли с размер 16 cm, но оригиналните свиреха по-добре и си ги сложих отново тях. Има една тънкост друга... Гледай тея дето мислиш да ги взимаш да не изпъкват много или пък да са с прекалено голям магнит, защото ще опират в стъклото отзад. Отново казвам, че отпред много трудно ще получиш хубав бас. При мен тънкостта за що-годе добър звук е следната: баса го слагаш малко над средните нива и предаваш сигнала с около 30% повече към задните колони (примерно ако скалата ти предна-задна линия е 15-0-15 го слагаш на 5 в полза на задните)Оригиналните предни колонки не държат много на бас, но на средни честоти се справят добре.Разрови се из форума и намери тема за "демпване на врати"."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Здравейте колеги ,не мога да не се включа по темата като гледам с какъв ентусиазъм искате с 200-300лв общо за колони +плеър да извадите добър и качествен звук. Сони гт28 номинална мощност 4х25 ,откъде да дойдат 190 вата за трилентовите колони за които говориш,после на тия 190ватови колони за 70-80лв .Ако пуснеш истински с 190 вата мощност ........ще ти кажа какво стана с мойте -една тънка ивица пушек и изгоряха в миг, и отидоха в кофата .Това да делиш предни и задни на баси -е ебаси и глупуста неземна .По тази логика сложи едни пиезо пищялки за 4лв и нито ще ти гъгне нито ще ти прекъсват .Иначе не твърдя да съм специалист в тази област, но да се говори ,че добра музика за под 700-800лв може да има просто е несериозно.Тк има достатъчно специалисти ,които могат да кажат за какво става на въпрост .Желая ти успех !
Коментар
-
Отгоре отгоре прочетох темата и разбрах че колегата Xeno е в заблуда за реалната мощност на CD-тата! Това Sony не е от най-добрите и по принцип марката Сони в ниския клас не струва. Може да го усетиш ако си имал много други CD-та и си ги слушал на еднакви колони. Като пише на Cd-то 4х45 това значи че номиналната му мощност на канал е около 25 вата, сложиш ли по голям говорител- ще кривят ниските честоти ако усилиш много. А онова китайското пък е под всякаква критика...представям си какви качествени честоти е имало. Също така не е вярно че на сегашното ти CD ако сложиш елипси отзад- няма да свири хубаво...напротив дори и 80 вата реални да са пак ще си ги клати, просто ако ще усилваш много трябва да намалиш малко баса, за да не почне да криви, но пък ако им сложиш усилвател ще дънат доста по добре от 35W реални. И колегата M5kov правилно ти е написал за предните врати!!!!!! Освен ако оригиналните говорители не са скъсани или похабени нещо, няма никакъв смисъл да ги сменяш с някой пиклив коаксиален говорител. То си е казано как трябва да е: пищялката горе- мидбаса долу. Ако пък решиш да си смениш предната линия, трябва да сложиш усилвател и дву/трикомпонентна система за да свирне по-добре от фабричните колони. Също така ако направиш изолация на предните врати с оригинални говорители ще свири по-басово, от колкото със сменени говорители за 100-150 лева без изолация.Много разхвърляно ти го написах, но ако имаш да питаш нещо- питайFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
Ами да предните говорители са лом вчера закачих задните елипси дето съм дал линк и се получи доста тъп ефект според мен и ми се стори доста посно звучене понеже отзад баса и звука е на ниво а отпред все едно не сиврят двете колони .. смисъл усещат се само задните и не ми хареса особено затова искам да сменя и предните а до колкото разбрах искаш да кажеш ,че cd-то дори и да захрани задните който показах и като сложа предните няма да свирят добре така ли ? Искам да се балансира звука понеже отпред бас няма почти никакъв .. имам бегла представа за говорителите които са в вратите елипси едни никакви дето не ги и продават..
Коментар
-
Предните елипси ги продават.... Hertz имат такъв модел (елипса 5х7) CD-то каквото и да му сложиш ще свири, но ако усилиш много волумето ще започне да криви звука заради ниските честоти. Ако сложиш усилвател: той захранва говорителите по-добре отколкото CD-то (по 22-27 вата на канал) и свирят по-силно без да кривят, но пак няма да е кой знае колко басово. По принцип баса трябва да идва отзад, ако искаш бас от предни говорители трябва да дадеш доста пари за добри мидбаси и за усилвател.Най-евтино ще минеш, ако си намериш едни здрави фабрични предни говорители от някоя кола която продават на части + втора ръка един субуфер 250W с усилвател: мяташ го в багажника и спи града. Отпред бас не ти трябва, компонентите струват маса пари+ изолации и фланци и какво ли още не.Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Коментар
-
kikianev написа:Здравейте колеги ,не мога да не се включа по темата като гледам с какъв ентусиазъм искате с 200-300лв общо за колони +плеър да извадите добър и качествен звук. Сони гт28 номинална мощност 4х25 ,откъде да дойдат 190 вата за трилентовите колони за които говориш,после на тия 190ватови колони за 70-80лв .Ако пуснеш истински с 190 вата мощност ........ще ти кажа какво стана с мойте -една тънка ивица пушек и изгоряха в миг, и отидоха в кофата .Това да делиш предни и задни на баси -е ебаси и глупуста неземна .По тази логика сложи едни пиезо пищялки за 4лв и нито ще ти гъгне нито ще ти прекъсват .Иначе не твърдя да съм специалист в тази област, но да се говори ,че добра музика за под 700-800лв може да има просто е несериозно.Тк има достатъчно специалисти ,които могат да кажат за какво става на въпрост .Желая ти успех !Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
PaUnOff написа:Предните елипси ги продават.... Hertz имат такъв модел (елипса 5х7) CD-то каквото и да му сложиш ще свири, но ако усилиш много волумето ще започне да криви звука заради ниските честоти. Ако сложиш усилвател: той захранва говорителите по-добре отколкото CD-то (по 22-27 вата на канал) и свирят по-силно без да кривят, но пак няма да е кой знае колко басово. По принцип баса трябва да идва отзад, ако искаш бас от предни говорители трябва да дадеш доста пари за добри мидбаси и за усилвател.Най-евтино ще минеш, ако си намериш едни здрави фабрични предни говорители от някоя кола която продават на части + втора ръка един субуфер 250W с усилвател: мяташ го в багажника и спи града. Отпред бас не ти трябва, компонентите струват маса пари+ изолации и фланци и какво ли още не.
Коментар
-
:D там до пепелника отзад е за краката на пасажерите отзад, да им духа топло зимата. Hertz-ecx-570 потърси- 130 лева са стават във вратите без преправяне и ще свирят както задните, че и по-добре, щото марката като за говорител е по-добра от Sony-то. Така ще изравниш звука с отзад, без да правиш корекции от CD, щом това те тормози. Със пищялка са, а по принцип долу във вратата няма нужда от нея, но иначе трябва да правиш фланци ако искаш да сложиш други говорители 16см. примерноFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Коментар
-
Това http://avitel-bg.com/for_the_mobile/...akers/esk_570/ е значително по-добро решение но и цената е друга .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
chaveto написа:Няма такива мощности от по 4х45W. Едно време имаше касетофони на които пишеше 4х5W това е нещо напълно реално.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар