Одеве като си включвах фаровете забелязах, че на позиция габарити таблото, предни, задни габарити, осветлението на номера и индикатора на таблото за тях не светват. Няма го и светлинния клаксон. На позиция къси светлини всичко свети включително дълги светлини, предни и заден фарове за мъгла, само присвяткането го няма никакво. Направо съм в шах. Предпазителите са проверени и са наред. Мислех за проблем във ключа, реле (ако въобще габаритите минават през такова), но не знам.Става дума за Браво 1.6 97г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изчезнаха габаритите.
Collapse
X
-
Моя грешка, под ключа имах в предвид точно лоста за светлините. Тука четох за някаква букса http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E0%F0%E8%F2%E8дали може проблема да е в нея?Иначе имам мултицет, само ако можеш кажи кое и къде ,стига да мога да се оправя де.Забравих да кажа, че габаритите светят при позиция парк на ключа.
Коментар
-
Днес си поиграх с мултицета, до предпазителите не достига напрежение, освен това и късите започнаха да се базикат, за да се включат понякога трябва лоста да се бутне леко напред. Следователно проблема е точно в конзолата с лостовете. Та да попитам това чудо подлежи ли на ремонт или да си търся друго направо.
Коментар
-
В някои случаи подлежи, в други - не чак толкова...Довечера ако имам време ще изкарам картинките да ти пиша кое къде се пипа за да се провери. Освен ако преди това някой не ме изпревари, или не го намериш сам в част 4 на сервизното ръководство за Браво, от секцията Downloads на сайта, страница 386/387/388 от файла, секцията за късите светлини и габарити.
Коментар
-
От къде е изкопа тази тема?При мен проблема беше в конзолата с лостовете за светлени и чистачки. Просто пластмасата се беше ступила и пластината беше блокирала. Изпилих пластмасата и с нова пружинка се оправи. Втори път ми го направи този номер, но с късите. Само, че аз задни габарити имах. Пак ремонтирах и си преправих инсталацията, както е описал ogi28b.Първо провери най-елементарното: предпазителите, крушките, масата. Като пуснеш къси, габарити има ли?
Коментар
-
габарити
няма габарити при къси,бушоните ги проверих !!Имало бутон до ключалката ще пробвам и от там.Cayenne написа:От къде е изкопа тази тема?При мен проблема беше в конзолата с лостовете за светлени и чистачки. Просто пластмасата се беше ступила и пластината беше блокирала. Изпилих пластмасата и с нова пружинка се оправи. Втори път ми го направи този номер, но с късите. Само, че аз задни габарити имах. Пак ремонтирах и си преправих инсталацията, както е описал ogi28b.Първо провери най-елементарното: предпазителите, крушките, масата. Като пуснеш къси, габарити има ли?
Коментар
-
По принцип буксата награя от лош контакт вътре в кознолата с лостовете,попадал съм на няколко такива,някои се ремонтират други не.По принцип Браво/а си страдат от проблеми са радиатора на парното,системата с тези о-пръстени е много тъпа,и понякога сълзи оттам,изпарява се и пълни всичко де що е електроника под таблото,около волана и така.На едно Браво,даже си имаше направо кондензирал антифриз вътре.Най-добре е да се смени,но нямаш гаранция за втората употреба..............Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
sok1 написа:Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Mury написа:Супер си го обяснил...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit