Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Издънена колона на Fiat Bravo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Издънена колона на Fiat Bravo

Здравейте колегиКато си купих Бравото май месец, беше с оригиналния радиокасетофон (дори още седи вкъщи).Колоната на шофьорската врата е издънена,мисля че пищялките на таблото ги няма изобщо или не са свързани.Отзад са махнати оригиналните колони и са сложени някакви елипси Thunder 6x9’’ 800 W Peak Power уж(слагани са в Италия, там колата е била със CD).Аз си купих CD.Ето го - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09076136 .Но според мен трябва усилвател, защото до малко над средата на мощността си всички колони с изключение на издънената свирят супер,но от там големите започват да гъгнат и пращят.Та въпроса ми колеги е от къде мога да си намеря колона за вратата на Бравото.По автоморгите не ми се търси, защото няма гаранция, че и те не са издънени.Или пък от някъде да си търся същия размер колони ?
    Renault Modus 1.2 16v 2006
    Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

Купи си някакви нови елипси 5х7" и не се занимавай с оригинални да търсиш, те и без това са пълна скръб.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колоните ти "гъгнат" не защото им има нещо, ами защото волумето си го слушаш малко по усилено от колкото трябва.Когато един слаб усилвател го усилваш влиза в клипинг и нанася трайни увреждания на драйверите. В някой от случаите те направо горят, в други се разцентроват и звуковата бобина опира в магнитната с-ма или ЦПН.Това лесно можеш да го провериш като по време на работа натиснеш лекичко гофъра на драйвера от едната страна, или ще се намали "гъгненето" или ще се усили.Ако бях на твое място, бих сменил Елипсите Тъндър с нещо по човешко при първа възможност.Свали разваления драйвер и виж каква марка, в някой случай си заслужава качествен ремонт пред покупката на нови драйвери. Като имаш резултат с марката на драйверите, драсни едно лично. Ако има хляб в тях бих могъл да ти предложа предложа цена за тях! Имам интерес да откупувам качествени стари драйвери, макар и с леки дефекти.Поздрави: Марто
      Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

Ако във вратите не са ти сменяни говорителите теса марка NOKIA и не са нищо стойностно като качество на звука.
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колега, според зависи е! На баща ми в колата са Алпайн а на един приятел са Сиаре. Един и същи модел, една и съща година, различни месеци. Не съм чул и видял Нокия да правят и кар аудио драйвери....

Коментар

Марто написа:
            Колега, според зависи е! На баща ми в колата са Алпайн а на един приятел са Сиаре. Един и същи модел, една и съща година, различни месеци. Не съм чул и видял Нокия да правят и кар аудио драйвери....
            Мога да се обзаложа на каквото кажеш че заводските са NOKIA .Това че в Българя пазара е адски свит и ограничен и знаем няколко марки "масовки" не означава че няма и други производители.

Коментар

batproho написа:
              Марто написа:
              Мога да се обзаложа на каквото кажеш че заводските са NOKIA .Това че в Българя пазара е адски свит и ограничен и знаем няколко марки "масовки" не означава че няма и други производители.
              Понеже ми стана интересно, що за драйвери правят нокиа се порових из гугъла, но нищо не открих.ЦъкЩо се отнася до конкретни марки драйвери, дай да не си мерим щепселите, че вече ми е прекалено дълъг списъка с това което съм видял, чул и пипнал и по конкретно в High End сферата.Ако си маниак на тема хай - енд, ще ми бъде приятно да споделим малко опит.За съжаление тази година не успях да ходя на Експото в Гранд хотел София.

Коментар

Чак маниак не съм, поради финансови причини, но гледам да избера максимално най-доброто за парите си .Все пак постоянно ъпгрейдвам музиката в колата с надеждата да достигна до идеалния звук.

Коментар

@Иванов,това СД което ти си купил е в ниския клас на сони и не трябва да очакваш качество, и аз се запътих към тая серия на сони но в два магазина от същата верига хората ме разобедиха, слаб краен усилвател и голямо потребление на ток в покой...а за говорителя отиваш в магазина и мериш по стария, защо трябва да е оригинал, като може да сложиш и нещо по добро, така ще смениш и двата говорителя във врата и забравяш
                  ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Здравейте колеги.Вчера се сдобих със същото плеърче като на автора на темата.Едно време бях монтирал отзад тези: http://tinyurl.com/34qjkb7И така след като сложих плеъра имам 1-2 въпроса:- как сте събрали елипси отзад на мястото на оригиналните? Аз ли нещо не съм в час или по-големи от тези, които съм дал не могат да влязат. - заводски 8-те кабела на четирите колони сливат ли се в 4 общо? Т.е. 2 канала, понеже моите са така и задната и предна дясна например са на един канал... което ми звучи тъпо.- как бихте процедирали на мое място - малките Херц ги местя отпред и на тяхно място слагам малко по-големи (например http://tinyurl.com/36v3zwt понеже бюджета е ограничен) или новите отпред?Въпроса е кои къде ще се съберат. Колата е Браво ’96.Поздрави,Симо

Коментар

До колкото знам и отпред и отзад са елипси с размер 5"х7". Отпред могат да се сложат и кръгли с размер 16 см. Отзад, ако искаш да сложиш елипси 6"х9" трябва да режеш кората.Моите кабели са си фабрични и са свързани на предна и задна линия, като към предната са закачени и тези в таблото.
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                        До колкото знам и отпред и отзад са елипси с размер 5"х7". Отпред могат да се сложат и кръгли с размер 16 см. Отзад, ако искаш да сложиш елипси 6"х9" трябва да режеш кората.Моите кабели са си фабрични и са свързани на предна и задна линия, като към предната са закачени и тези в таблото.
                        Явно при мен е пипано нещо. Задните със сигурност не бяха елипси като ги махнах, но просто не виждам как ще се съберат... но ще огледам.А "тези в таблото" нещо не ги виждам и тях. Май ще трябва да доогледам кое/как, защо така тъпо са свързани и тогава да процедиам с покупки. Благодаря за отговора.

Коментар

Марто написа:
                          batproho написа:
                          Марто написа:
                          Понеже ми стана интересно, що за драйвери правят нокиа се порових из гугъла, но нищо не открих.ЦъкЩо се отнася до конкретни марки драйвери, дай да не си мерим щепселите, че вече ми е прекалено дълъг списъка с това което съм видял, чул и пипнал и по конкретно в High End сферата.Ако си маниак на тема хай - енд, ще ми бъде приятно да споделим малко опит.За съжаление тази година не успях да ходя на Експото в Гранд хотел София.
                          Колега наистина много автомобили са оборудвани с компоненти на Nokia ... като под компоненти имам впредвид говорители
                          ...The Path Of Excess Leads To The Tower Of Wisdom...

Коментар

Working...
                          X