Да питам преди да започвам да дерзая.Не може ли на фабричния радиокасетофон на брава и мареа да се монтира жак или куплунг или букса както искате го наричайте за вкарване на сигнал от мп 3 плеър или дискмен,обаче да се свърше така че при вкарване на буксата да се изключва или касетофона или радиото.Мисля че тогава звука ще бъде много по качествен отколкото с адапторни касетки и др такива устройства.Ако трябва ще прецакаме касетофона и ще работи с външен източник.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали ще стане за радиото
Collapse
X
-
Re: Дали ще стане за радиото
Tornado написа:Да питам преди да започвам да дерзая.Не може ли на фабричния радиокасетофон на брава и мареа да се монтира жак или куплунг или букса както искате го наричайте за вкарване на сигнал от мп 3 плеър или дискмен,обаче да се свърше така че при вкарване на буксата да се изключва или касетофона или радиото.Мисля че тогава звука ще бъде много по качествен отколкото с адапторни касетки и др такива устройства.Ако трябва ще прецакаме касетофона и ще работи с външен източник.
-
Ако имаш CD changer control ще можеш лесно да вкараш сигнал. Ако нямаш тогава единствената алтрнатива е да се лишиш от касетковата част на касетофона. Най-лесно се откача главата и там се вкарва сигнал, като се монтират и две съпротивления за да се намали входния сигнал. Най-добре е да се вкара сигнала след предусилвателя на касетофона, но иди търси схеми да видиш, къде точно е... сложна работа!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Re: Дали ще стане за радиото
Tornado написа:Да питам преди да започвам да дерзая.Не може ли на фабричния радиокасетофон на брава и мареа да се монтира жак или куплунг или букса както искате го наричайте за вкарване на сигнал от мп 3 плеър или дискмен,обаче да се свърше така че при вкарване на буксата да се изключва или касетофона или радиото.Мисля че тогава звука ще бъде много по качествен отколкото с адапторни касетки и др такива устройства.Ако трябва ще прецакаме касетофона и ще работи с външен източник.Fiat Stilo JTD ....sold
Volvo C 70 ....
Коментар
-
Честно казано не съм наясно дали ще ти се появи устройство на някой бутон... нека сподели някой, който е правил такива магарии! Бях чел преди време някой колега от тук бе споделил, че по такъв начин може да се вкара сигнал. Най-горният конектор е за CD-то, така, както си го снимал най-десните крачета са съответно от долният ред нагоре- 20, 18, 19! Описал съм ти в предният пост кое за какво е. Как обаче да превключиш на този вход, ако нямаш бутон на който да ти излиза CD-то... идея нямам. Ако искаш мога да ти пратя файла със схемата, точно за твоят модел е! Това е с, което мога да ти помогна. Ако беше в София можеше да свалим касетофона и да правим опити, но така е трудно.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Ако си с касетка адаптер,когато си на касетофон,ако си с радиопредавател(една джаджа,дето ти излъчва на определена честота сигнала от плеъра,на радио Не знам дали не трябва да се сложи един ему(симу)латор,който да симулира,че има включен чейнджър.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар