Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с бензиномер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с бензиномер

Колеги не бях карал колата от 6 месеца..Подкарах я сега и не ми отчита горивото...Да не е клеясало нещо в резервоара..Кабели си4ко е окей . Колата е типо дизел да е бил с 5 литра като се счупи...Трябла ли сичко да развивам за да извадя горивомера.....

Махаш тапицерията на пода в багажника, ще видиш една черна, кръгла, метална(или пластмасова) капачка. Под нея е помпата и поплавъка. При теб, вероятно само поплавък, щото си дизел.
    Прикачени файлове
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Преди да отвориш капака на "бидоня" почисти всичко хубаво, защото тази кал нали се сещаш къде ще отиде.

Коментар

Дам колеги,знамго дей аз това нещо.Довечера ще го отворя да видя за ко става въпрос...И ще пиша поздрави...

Коментар

Колегите отворих го това нещо.И го гледам като теле в железница....Как се разглобява да го почистя.Имаше едно като жиглиор развих го и едни тапички. има вътре пружина и поплавък..Мисълта ми е как се разглобява...

Коментар

Горивомерите са два чешита, общо взето - със стандартен поплавък, който променя съпротивлението на реостат, т. нар. външен и вътрешен, чиито принцип е същия с разликата, че поплавъка е вграден в опората на кошницата. Ако направиш някоя и друга снимка ще е далеч по удобно да разсъждаваме
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Aми то какво да го правя.Ми се струва,че ще има нов нивомер...Тоя е затворен поплавък..

Коментар

Отваря се, но ремонта е съмнителен. Обикновено реостата е сдал багажа. Отделно само реостат не се продава, а като втора употреба, състоянието му е под въпрос. Най добре нов, но трябва да си сигурен, че причината е 100% в него.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Еми там е май Колегата ..От време на време ми показва,Като натисна сппирачка и слиза на 0.....

Коментар

teodor19 написа:
                    Еми там е май Колегата ..От време на време ми показва,Като натисна сппирачка и слиза на 0.....
                    Това се получва от лашкане на горивото при спиране, но може и от пропадане на захранването. Мисля си, че нищо не ти пречи поне да го разглобиш и погледнеш. Износените навивки ясно си личат.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Колегата еми това ми беше въпросчето...какк да го разглобя...отварям танка и гледам като теле в железница....Веждамго ама как се разглобява ?

Коментар

Working...
                      X