Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Импулс за оборотомера при Пунто 1,7 тд

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Импулс за оборотомера при Пунто 1,7 тд

Колеги от къде се взема импулса за оборотомера..

Най-вероятно от алтернатора клема W.

Коментар

Re: Импулс за оборотомера при Пунто 1,7 тд

teodor19 написа:
      Колеги от къде се взема импулса за оборотомера..
      от алтернатора е да ... но се правеше някаква доработка ,един колега беше пуснал тема в форума , кое как и защо ...
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Колега teodor19, прочети тази тема и ще ти се изясни. tzetzo_slavista го е обяснил подробно и със снимки http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F2%EE&start=15
        FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Колегите аз малко съм го преработилтоя мотор...Направих го чист дизел и алтернатора ми е от старич мотор... има два кабела,единия лампа за таблото и другия за тока...Дали ще стане

Коментар

teodor19, ти значи този модул EGR въобще го нямаш, по точно си го махнал, така ли да те разбирам? Нещо не схващам, защо намесваш този алтернатор?
            FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Нямам колега, направих го 1,7 чист дизел със старото динамо дето има 2 кабела Д+ и другия токовия...Е затова питам де откъде,как да хвана импулс ? Ако е въможно ...поздрави

Коментар

teodor19, не се хващай така за този алтернатор, аз имам оборотомер, но той не виема сигнал от алтернатора. Незнам колегата Fiat_Punto11 защо е казал че се взима сигнал от него. Може би има предвид за някаква схема която трябва да се направи или може би за другите модели е от там.....просто незнам. Но при мен сигнал се взема от "speed sensor" който също подава сигнал както на EGR-а така и на оборотомета на таблото. Така че ако имаш табло с оборотомер просто му дай сигнал от този датчик и би трябвало да заработи. П.С. Така като гледам схемите сигнал се взема само от този сензор, такъв да идва от алтернатор немога да видя. Дано да не греша, нека и някой друг да каже, но мисля че е така. Ако греша се извинявамПоздрави
                FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Working...
                X