Предполагам, че някои от вас са виждали тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=309218Ако не сте успели да подкарате програмките, то тънките моменти са тези:Програмките правят проверка за налични два ком порта и ако не намерят крашват.Така че трябваше да им дам 2 ком-порта по някакъв начин, а той при мен беше следния:Използвах Bluetooth софтуера за да добавя Ком-порт. Това става по-различен начин за всеки софтуер.Ако нямате блутут на лаптопа, може да отделите 10-15лв за блутут устрийство.Обикновено Ком-порта идва с номер различен от COM2, така че да го направите на COM2 отидете тук:Control Panel -> system -> Device Manager -> COM and LPT -> Port Settings -> Advanced -> Com Port NumberКом-порта ( при мен e USB-serial адаптер) , който ще се ползва за реалната комуникация трябва да е COM1. Ако не е, то може да се смени по същия начин.В крайна сметка трябва да имаме COM1 за комуникацията, COM2 който няма да се използва, и обикновен К-Л адаптер,за който има схема в един от архивите в темата или използвайте схема от нета.Сега може да се стартира DECU1AF.exe. Преди това трябва да сте свързали адаптера с колата - ако гледаме буксата на колата със щипката нагоре, то Л-линията е отляво, а К - отдясно. Тока взимам от запалката със старо зарядно за телефон (модифицирано разбира се)Даваме на контакт и цъкаме горния бутон от двата. Само не цъкайте долния, защото той чисти грешките. Сега ви пита за име на файл, където да запише грешките - например наберете code.txt.След няколко секунди трябва да видите информация идваща то ЕКУ-то. След още няколко секунди може да прочетете файла code.txt. Ако има само нули - значи нямате грешки.Остава проблема с езика, но смятам че нещата се разбират доста, а и има Google translate Ако се намери някой колега, разбиращ чешки, още по-добре.Другите две програмки: едната чете live-data a другата изчита EEPROM-a. ако някой знае какво има вътре в EEPROMa, нека да се включи в темата. При мене връзката прекъсва постоянно, като още не знам къде е точно проблема. Възможно е да е от Windows 7, тъй като някъде четох че програмките искат Windows98.НА Който ще пробва, Успех!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Диагностика за 1.6 16V IAW 1AF с 1COM порт
Collapse
X
Реклама
Collapse