Колега аз преди време имах подобен проблем. Докато карам и всичко изчезва, после пак се оправя до момента , в който се прецака и не пожела да тръгне. Отидох на жичкаджия и човека каза " изтъняли пътечки на платката на километража" подсили ги с калай за 10 лв. и вече стана 3 год. нямам грижи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Километража не работи.
Collapse
X
-
Току що смених таблото с такова от брава 98. Всичко пасва идеално, но километража пак неще Вече незнам какво да го правя и тотално се отчаях На новото най-долу по средата между пиктограмките има едно дисплейче, което показва някакви цифри.. За какво служи това нещичко?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Пак не иска!Ей сега вече удари на камък. То не е смешно ама.....Имаше някакви джаджи в скоросната кутия,но там вече някой друг да помага.Това табло сигурно ли е че работи и датчика със сигурност ли работи.Ако ДА, замери отива ли сигнал от датчика до буксата за километража която влиза в таблото.Ако ДА,бръкни тогава в мозъка на скоросната кутия.Seat Ibiza 1.2 12v,ex.Fiat Brava 1.9JTD 105
ex bravo 1.6 16v,ex BMW 325 TD
ex opel corsa 1.6 16v,ex reno clio 1.2 ex seat ibiza 1.4
Коментар
-
Пробвах таблото на въпросната мареа със същия датчик и си работеше. Някой ако може да даде някоя схема с джаджите в скоростната кутия ще съм много благодарен Yellow_Flash_Colorz_PDT_32"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Кабела на импулсите минава през големия куплунг който е на главния сноп на двигателя (инжекционата система). Разбутай него, може да не прави контакт. Италианците се се изхитрили и за да им е по лесно при сглобяването на колите в завода са прекарали всичко през една голяма букса, включително и лампите за задния ход минават от там
Коментар
-
А някой сменял ли е привода на километража? Ако може някоя снимка или схема да пуснете с това животно, че само то остана негледано"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
Най-вероятно точно привода или червяка (както аз го знам) е про6лема. Поне при мен 6еше така.Първо стрелката почна да играе, после се оправи за малко и накрая спря изо6що.Сменя се много лесно, като махнеш датчика, острани има един шестограм, развиваш и привода го вадиш, за 2 мин ра6ота е. Привода го продават в комплект с това металното, аз го купувах от Т&Н Кар за 54лв. преди около 4г. На Стам6олийски го имаше само привода за 12 или 18лв., ама не знаехаза кой модел 6раво е и тогава не го взех от тях. После се оказа, че си е точно за 1.6, не знам при другите моделисъщото ли е.http://store2.data.bg/trace/Pics/Sni...%20chervqk.JPGEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Tace, благодаря ти приятелю за отговора! Тази седмица ще се занимая с тази процедура и ще пиша дали има резултат! Yellow_Flash_Colorz_PDT_36"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар