Добър ден,От време на време ми светва лампичката над ABS лампата,нещо такова е (О) в червен цвят,само че не мога да се сетя скобите от вътре ли бяха или е така както съм го показал.Първият път го забелязах преди около 4-5 дена в един много стръмен наклон бях дръпнал ръчната и от тогава присветква по веднъж-двапъти на ден,но без да съм дръпнал ръчната.Другото което искам да питам е:защо лампата(индикатора)за аербеците(4)свети,в книжката пише че трябва на 10г. да минават на профилактика и да се сменят някакви модули.Колата е Мареа 1.6 16v
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светване на един индикатор на таблото(лампичка)
Collapse
X
-
Лампата (O) може да светва заради ниско ниво на спирачната течност, или незиправност в ключето на ръчната спирачка, ако лостът не е вдигнат. Провери нивото на течността, и ако се налага - долей малко. Понякога като изтънеят много накладките - се получава така. Лампата за възглавниците свети, защото в някакъв момент е имало неизправност в системата, и докато не се провери на компютър - няма да спре да свети. На 10 години се сменят патроните, защото им изтича гаранцията, а това са взривни вещества...
-
Re: Светване на един индикатор на таблото(лампичка)
milen80 написа:Другото което искам да питам е:защо лампата(индикатора)за аербеците(4)свети,в книжката пише че трябва на 10г. да минават на профилактика и да се сменят някакви модули.Колата е Мареа 1.6 16vЕдин за всички, всички за мен
Коментар
-
По-скоро при светеща лампа на възглавниците, няма да се активират при нужда. А пиропатроните се подменят заедно с закопчалката на коланите в случай, че при сблъсък са били закопчани. След това е невъзможно да държат колана, т.е закопчалките им не щракват. При някои автомобили има такива пиропатрони и в навиващия механизъм на коланите.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар