здр колеги мисля да слагам музичка в фиата ама неискам да развалям дизаина от касетофона .... та обмислям варянта някакво хубаво мп3/мп4 с дисплей да сложа и да го вържа примерно към усилвателя и от там да навържа говорителите незнам обаче качество и така нататак дали ще е както трябва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
имам питане за аудиото в колата
Collapse
X
-
Здравейте на всички.Идеално стана при мен, но има едно малко уточнение.Не съм го правил аз, на мен ръцете що се отнася до електроника са ми в д-то, направи ми го приятел, професионалист в тази насока. Срещу 25 лева, не знам дали е много или малко, за мен си струва.Малко предистория, ще се повторя.Повреди ми се касетофона, който аз така или иначе не използвах, в частност механиката.Занесох го при същия майстор, който ми я изключи за да мога да си слушам радиото. Повредата беше такава, че касетофона стоеше постоянно включен, независимо, че вътре нямаше касета.Не знам какво се беше получило, но не ме и интересува.Та същия този мой приятел ми "байпасна" касетофона, като ми каза, че това ще му е бил живота. И си слушах само радио + един трансмитер.Трансмитера обаче ме дразнеше, че разваля дизайна на купето така както е в пепелника, а и малко или много си има брум, чува се.Може би е ехо от незнайния китайски гараж където е правен.По тази причина го помолих да ми изведе стерео вход [AUX] от касетофона. Не знам откъде се взема, предполагам, че от електрониката на бившата магнитна глава.Направи ми го перфектно, като исках да не се виждат кабели и ако може, стерео жака да е в джобчето долу в ляво до волана [Fiat Brava].Стана точно така, нищо не се вижда, кабелчето минава под таблото до нишата.В момента като устройства ползвам:- Какъвто плейър ми попадне, сина ми си купува и им сяда по дисплеите, но си свирят перфектно.
- Това Bluetooth устройство, което получава сигнал от телефона ми или от който и да е телефон с Bluetooth и го предава, чрез стерео изхода си по кабелчето до касетофона.
- Настоящия ми телефон [Nokia E72], който е с 3.5 мм. стерео жак [женски] най-после.
- Тази USB хуйня за зареждане на всички устройства в колата, купил съм си USB кабелчета от DealExtreme. Hama Pico вземах, защото съм ултра селски тарикат и от бързане си го купих за 20 лева от Conrad. После си купих 3 за по три лева, но тогава имах голям мерак и не погледнах какво има в братския китайски търговски център, който посочих по-горе. Предпочитам точно такива, защото пепелника не зее, а си се затваря. Устройството си влиза перфектно в запалката и не се маха никога от там.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
-
Нещо подобно някой да е пробвал, трудно ли се размонтира старото и монтира това, от къде го е закупил, заслужава ли си? http://www.incar-emporium.com/produc...834273fc6c922c
Коментар
-
Отначало помислих, че се гъбаркаш, но после видях, че си относително нов, което оправдава въпроса ти. Не някой, а почти всички сме така. Това, което си дал като линк е комплект с радио; самия адаптор (пластмасата, която обикаля плеъра) струва около 25лв. Налични са три модела - най смотания - този, който е на линка ти, може би по-добрия, като този на моята снимка и трети вариант (нямам снимка), който има похлупак с имитация на радио. Аз лично ти препоръчвам втория модел. Маже би стои най прилично, поне в моите очи. Намират се в магазините на Фиат, както и в специализираните за караудио.P.S. Демонтажа на старото радио не е голяма философия. Мисля, че някъде из форума имаше конкретна тема. Потърси..
Коментар
-
Rokambol написа:Отначало помислих, че се гъбаркаш, но после видях, че си относително нов, което оправдава въпроса ти. Не някой, а почти всички сме така. Това, което си дал като линк е комплект с радио; самия адаптор (пластмасата, която обикаля плеъра) струва около 25лв. Налични са три модела - най смотания - този, който е на линка ти, може би по-добрия, като този на моята снимка и трети вариант (нямам снимка), който има похлупак с имитация на радио. Аз лично ти препоръчвам втория модел. Маже би стои най прилично, поне в моите очи. Намират се в магазините на Фиат, както и в специализираните за караудио.P.S. Демонтажа на старото радио не е голяма философия. Мисля, че някъде из форума имаше конкретна тема. Потърси..Bravo 14 12V 1997
Коментар
-
kosmos841 написа:Срещу 10лв. го има на Г.М.Димитров (Дианабад бл.60) в магазин Elektonics (нещоси) и изглежда много по-добре от тия по 30лв. във магазините за авточасти
Коментар
-
Моята такава я взех за 8-9 лв от кацарски, но сега гледам, че е вдигнал цените към 25 лв... Изглеждаше си прилично добре отлята, но пластмасата е малко слаба и грам не държи на напън (счупих и едното краче, но дори и без него си се държи )"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Rokambol написа:Отначало помислих, че се гъбаркаш, но после видях, че си относително нов, което оправдава въпроса ти. Не някой, а почти всички сме така. Това, което си дал като линк е комплект с радио; самия адаптор (пластмасата, която обикаля плеъра) струва около 25лв. Налични са три модела - най смотания - този, който е на линка ти, може би по-добрия, като този на моята снимка и трети вариант (нямам снимка), който има похлупак с имитация на радио. Аз лично ти препоръчвам втория модел. Маже би стои най прилично, поне в моите очи. Намират се в магазините на Фиат, както и в специализираните за караудио.P.S. Демонтажа на старото радио не е голяма философия. Мисля, че някъде из форума имаше конкретна тема. Потърси..
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар