Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

имам питане за аудиото в колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

имам питане за аудиото в колата

здр колеги мисля да слагам музичка в фиата ама неискам да развалям дизаина от касетофона .... та обмислям варянта някакво хубаво мп3/мп4 с дисплей да сложа и да го вържа примерно към усилвателя и от там да навържа говорителите незнам обаче качество и така нататак дали ще е както трябва.

Колегата "Malone" си го е напавил много тарикатски както и ти искаш, най-добре го питай на лични - не вярвамда ти откаже да ти обясни, пък ако ти откаже .. здраве да е
    Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
    Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Здравейте на всички.Идеално стана при мен, но има едно малко уточнение.Не съм го правил аз, на мен ръцете що се отнася до електроника са ми в д-то, направи ми го приятел, професионалист в тази насока. Срещу 25 лева, не знам дали е много или малко, за мен си струва.Малко предистория, ще се повторя.Повреди ми се касетофона, който аз така или иначе не използвах, в частност механиката.Занесох го при същия майстор, който ми я изключи за да мога да си слушам радиото. Повредата беше такава, че касетофона стоеше постоянно включен, независимо, че вътре нямаше касета.Не знам какво се беше получило, но не ме и интересува.Та същия този мой приятел ми "байпасна" касетофона, като ми каза, че това ще му е бил живота. И си слушах само радио + един трансмитер.Трансмитера обаче ме дразнеше, че разваля дизайна на купето така както е в пепелника, а и малко или много си има брум, чува се.Може би е ехо от незнайния китайски гараж където е правен.По тази причина го помолих да ми изведе стерео вход [AUX] от касетофона. Не знам откъде се взема, предполагам, че от електрониката на бившата магнитна глава.Направи ми го перфектно, като исках да не се виждат кабели и ако може, стерео жака да е в джобчето долу в ляво до волана [Fiat Brava].Стана точно така, нищо не се вижда, кабелчето минава под таблото до нишата.В момента като устройства ползвам:
      1. Какъвто плейър ми попадне, сина ми си купува и им сяда по дисплеите, но си свирят перфектно.
      2. Това Bluetooth устройство, което получава сигнал от телефона ми или от който и да е телефон с Bluetooth и го предава, чрез стерео изхода си по кабелчето до касетофона.
      3. Настоящия ми телефон [Nokia E72], който е с 3.5 мм. стерео жак [женски] най-после.
      4. Тази USB хуйня за зареждане на всички устройства в колата, купил съм си USB кабелчета от DealExtreme. Hama Pico вземах, защото съм ултра селски тарикат и от бързане си го купих за 20 лева от Conrad. После си купих 3 за по три лева, но тогава имах голям мерак и не погледнах какво има в братския китайски търговски център, който посочих по-горе. Предпочитам точно такива, защото пепелника не зее, а си се затваря. Устройството си влиза перфектно в запалката и не се маха никога от там.
      На практика никъде нищо не нарушава дизайна, а същия си е запазен в оригиналния си вид, поне що се отнася до касетофона.Единственото нещо, което е променено е, че на мястото на бутончетата за вадене на касетата [или за reverse], точно до отвора в дясно има монтирано малък превключвател, който е със съшия зелен цвят като останалите елементи от таблото и на практика, ако не знаеш че не е фабрично, няма как да разбереш, че е монтирано допълнително.Вечер не свети. Не исках, а и било малко приключение.От него копченце минавам от Tape на Radio и обратно. Стана великолепно.Ако не забравя утре, ще снимам и ще покажа.Нека автора на темата да ме подсети.За съжаление, майстора ми е в Русе, но мога да дам координати, ако е нужно.Но не мисля, че е кой знае каква философия за човек, който разбира и всеки с нужните умения би го направил. Където и да е.Идеята е важната.Използвам случая да благодаря на всички колеги, които ми помогнаха да взема това решение, да го направя така.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

идялно много добре е станало мерси и за пълната информация , аз съм от пловдив и непознавам такива хора мисля сам да го направя но малко даже не малко ми доста по опростен варянт. Наистина искам да видя снимка как е станала твоята "дръжка" от вътре ако имаш цъкни да видим

Коментар

Така горе-долу изглеждат нещата, дано да става ясно.Имай предвид, че въпросното ключе дори не е залепено в отвора. Влиза си плътно, с натиск, все едно е правено за там. Късмет с монтажния му размер.1 лев, нещо такова струваше в Conrad.
          Прикачени файлове
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

еиииии много тарикатско супер супер е станало но на мен няма кои да ми го направи. браво колега мн добре аз ще го мисля как ще го правя така както съм го намислил.

Коментар

Нещо подобно някой да е пробвал, трудно ли се размонтира старото и монтира това, от къде го е закупил, заслужава ли си? http://www.incar-emporium.com/produc...834273fc6c922c

Коментар

Отначало помислих, че се гъбаркаш, но после видях, че си относително нов, което оправдава въпроса ти. Не някой, а почти всички сме така. Това, което си дал като линк е комплект с радио; самия адаптор (пластмасата, която обикаля плеъра) струва около 25лв. Налични са три модела - най смотания - този, който е на линка ти, може би по-добрия, като този на моята снимка и трети вариант (нямам снимка), който има похлупак с имитация на радио. Аз лично ти препоръчвам втория модел. Маже би стои най прилично, поне в моите очи. Намират се в магазините на Фиат, както и в специализираните за караудио.P.S. Демонтажа на старото радио не е голяма философия. Мисля, че някъде из форума имаше конкретна тема. Потърси..
                Прикачени файлове
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
                  Отначало помислих, че се гъбаркаш, но после видях, че си относително нов, което оправдава въпроса ти. Не някой, а почти всички сме така. Това, което си дал като линк е комплект с радио; самия адаптор (пластмасата, която обикаля плеъра) струва около 25лв. Налични са три модела - най смотания - този, който е на линка ти, може би по-добрия, като този на моята снимка и трети вариант (нямам снимка), който има похлупак с имитация на радио. Аз лично ти препоръчвам втория модел. Маже би стои най прилично, поне в моите очи. Намират се в магазините на Фиат, както и в специализираните за караудио.P.S. Демонтажа на старото радио не е голяма философия. Мисля, че някъде из форума имаше конкретна тема. Потърси..
                  Срещу 10лв. го има на Г.М.Димитров (Дианабад бл.60) в магазин Elektonics (нещоси) и изглежда много по-добре от тия по 30лв. във магазините за авточасти
                  Bravo 14 12V 1997

Коментар

kosmos841 написа:
                    Срещу 10лв. го има на Г.М.Димитров (Дианабад бл.60) в магазин Elektonics (нещоси) и изглежда много по-добре от тия по 30лв. във магазините за авточасти
                    Покажи го, да го видим. Интересно ми е какво представлява, защото и аз имах една китайска кукурада, коят взех за 8лв, но 1 час стъргах "мустачките" от отливката и тя накрая взе, че се пукна.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Моята такава я взех за 8-9 лв от кацарски, но сега гледам, че е вдигнал цените към 25 лв... Изглеждаше си прилично добре отлята, но пластмасата е малко слаба и грам не държи на напън (счупих и едното краче, но дори и без него си се държи )
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Rokambol написа:
                        Благодаря!

Коментар

На кой му е излезе тази врътка до 100 лв и каква аудио система е комбинирал с адаптера?

Коментар

Working...
                          X