Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дисплея изгасна след ремонт!? Дайте съвет!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Дисплея изгасна след ремонт!? Дайте съвет!

    Притежавам Мареа 1.8, 16V, 1997 год. След ремонт дисплея, който отчита изминалите километри и външната температура остана неосветен. Майстора си няма и представа защо. Работят другите светлинни индикатори, както и скоростомер, оборотомер, температуромер на двигателя. Сменяни са ролки на пистов ремък, преглеждан е ангренажния ремък, преглед на маслото в скоростната кутия, масло, филтри - горивен, маслен и други разни. Таблото не е пипано и отваряно. От изчетените подобни теми разбрах, че има датчик на скоростната кутия, но пък той е във връзка с скоростомера(километража), който ми отчита с колко карам. Дали е от него? Възможно ли е да е от някакви крушки или светодиоди, като преди ремонта си беше наред?От коли не разбирам, така че дайте съвет какво да правя и къде да ходя!
    1997 Fiat Marea 1.8

    #2
    кола

    трябва да се проверят буксите по таблото на някой модели има и потенциометърза намаляне и увеличаване на светенето
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Значи да се насочат усилията към таблото? Дилемата ми и е, че таблото не е отваряно и човъркано, а пък скоростомера ми работи и според форумците от другите теми следва че, не би трябвало да е от датчика в този случай. А пък около скоростната кутия е пипано и човъркано. Благодаря на ключаря!
      1997 Fiat Marea 1.8

      Коментар


        #4
        Вземи едно фенерче и светни към дисплея на даден контакт - ако видиш бледо цифричките значи ти е изгоряла лампичката която ти прави подсветка на дисплея.Най вероятно е тя щом всичко друго работи. А защо сега - ами съвпадение...Ако ня видиш цифрички - тогава лошо- ново табло.Щом ти отчита скорост и обороти нямаш други проблеми.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

        Коментар


          #5
          Смени си крушката. Чисто съвпадение, че се е случило точно при ремонта по колата. Таблото лесно се сваля, крушката бързо се сменява, само НЕ давай контакт при разкачено табло! Закачаш буксите и чак след това проверяваш дали всичко е ок.
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

          Коментар


            #6
            Направих пробата с фенерчето. Констатирах, че при осветяване се забелязват километрите и при натискане на копчето за температура си я отчита. Сега го давам по-спокойно - ще сменям само крушка. Благодаря на всички!
            1997 Fiat Marea 1.8

            Коментар

            Working...
            X